måndag 19 mars 2012

Japp, det är måndag igen

Tror jag kör igång veckan med ett möte direkt på morgonen... måste checka av med almanackan.
Utan almanackan skulle jag nog känna mig helt borttappad. Jag är lite old school när det gäller almanacka, trots att jag är helt ajfån-frälst vill jag kludda ner mina noteringar i en tryckt version. Det där sitter i sedan gymnasietiden, då almanackan blev min bibel. Den dekorerades och fixades med, också väninnor fick göra noteringar och sätta sin prägel i den. Och just mina almanackor har jag faktiskt sparat genom åren. Extra roligt är det numera att man kan beställa almanackor i helt eget utförande - gött att få bestämma var varenda rad ska hamna... Vilken sorts almanacka föredrar du - tryckt eller på datorn/i-pad/i-phone? Eller håller du allt i minnet?

Dagens består av top Sisters, kavaj HM, gamla vanliga jeansen, halsband Dag&Natt, armband... eeeh Humanity eller nåt?!

10 kommentarer:

Nickan sa...

Härlig måndag. Jag kör med skriven och IPhone. Är nu ute ur tystnaden men är tyst ändå. Vilken skön helg. Kan rekommendera retreaten. Min helg har varit rofylld. Kram

k sa...

Jag är helt med dig och har också sparat mina gamla almanackor som är fulla med biobiljetter, lappar och skämt (!). Nu har jag en personligalmanacka (för överblicken är omöjlig i iPhonen) och planerar inga byten... Ha en fin måndag!

Mrs J sa...

Jag hade bra gärna haft en precis likadan almanacka som jag brukade ha, från Ordning & Reda! Nu har de tyvärr ingen butik här längre och jag hittar ingen annan almanacka som duger. Fick ta över makens ajfån när han bytte upp sig. Ska försöka klara mig med den som almanacka. Tyvärr totalmissade vi ett utv.samtal förra veckan. Hade skrivit in tiden i min gamla mobil, men inget följde ju med över till nya. Aargh!

mis(s)match sa...

Jag föredrar skriven, mest eftersom jag sällan brukar glömma nåt när jag har skrivit ner. Hemma i köket ligger dessutom men läraralmanacka med tomma vänstersidor som vi skriver in allt som engagerar familjen...Har oxå sparat mina gamla almanackor från gymnasie- och studietider. Hela mitt liv, liksom!

Fliselin sa...

Ha ha, har också manuell almanacka. Tycker att jag får bättre överblick så. Känns som det skulle vara "osynligt" i mobilen liksom. Beställa egen låter intressant då utbudet efter mina behov är något begränsat. Rekommenderar du någon leverantör? Sparar också almanackorna, vet egentligen inte varför.

hallinbloggar sa...

Jag kör också the oldfashionedway med skriven. Gillar att bläddra mellan veckorna och få en sanbb översikt över hur det ser ut. Min är från Ordning & Reda!

Librarybeth sa...

Nickan: lät spännande - din helg!

k: samma här, gillar personlig almanacka!!! Överblicken!!! Ack så nödvändig - det kan inte aj-fånen fixa!

Mrs J: meh. Motigt!! Ordning och reda - borde inte de ha en liten webshop?!

Mis(s)match: roligt att ha och bläddra i -de gamla alltså. Vi har försökt föra in kidsens aktiviteter i en almanacka, slutade iaf med att jag måste notera det i min också...

Fliselin: kolla in personligalmanacka.se så får du se!!! Toppen!

Hallin: deras är finfina!!! Just överblicken känns så himla viktig!!!

Vesnas vardag sa...

Här blir det också tryckt almenacka, har beställt en från personlig almanacka och den är verkligen toppen. :) Vad vårfin du är i kavaj.

Camillas dagar sa...

Jag beställer en personlig almanacka varje år, men är jättedålig på att använda dem. Jag kluddar i Jon almanackan på skrivbordsunderlägget och så har vi en sån där familjekalender i hallen.

Librarybeth sa...

Vesna: jaaa, älskar min personliga almanacka!!! så himla bra! Tack Vesna! Nu är jag en kavajtjej!!

Camilla: jag kan inte vara utan min personliga alm. - men då är det tryckt som gäller för dig också!!!