torsdag 12 januari 2012

Specialstyrkan

Nu äter jag ju medicin och när jag tänker på att i den där lilla tabletten finns det som ska råda bot på hosta och allt det andra som känns väldigt jobbigt just nu, drar fantasin iväg med mig.
Jag ser framför mig hur mitt immunförsvar kämpat i dygn med att komma till rätta med bakterierna som bara jävlas. Man har försökt allt, slängt in feber, varnat hela systemet, sett till att människan tar det lite lugnare så att alla, precis hela styrkan bara kämpar mot bakterierna. Men det räcker inte. Det gör det inte, man går på knäna.
Så kommer då det nya gänget, som typ en specialstyrka kan man säga. De kommer in med sin specialutrustning och extra skyddskläder, vecklar upp en karta över området (dvs jag) och säger; ni har kämpat bra, nu tar vi över!
Och jag väljer att tro att immunförsvaret, gammelstyrkan inte blir förbannade och tycker att specialstyrkan är dryga typer. Nej, specialstyrkan menar vad man säger, man tackar gammelstyrkans ledare (han är som en trygg, gammal kommissare ungefär) och så samarbetar man! Specialstyrkans ledare som det är lite mer specialagent över, kommer med några nya idéer och så har man ju faktiskt en del fiffiga specialprylar med sig.
Nu håller man som bäst på att tänka ut en väldigt s m a r t plan där man bit för bit ska klämma dit bovarna, dvs lunginflammationsgänget. Haha nu åker de ut!
Ja, jag är lite barnslig och har sett lite för mycket kriminalfilm men det är ju ett spännande sätt att se sitt tillfrisknande på, inte sant.

9 kommentarer:

Fliselin sa...

Ja, men du passar ju utmärkt till att förklara för barn varför de behöver ta medicin... Vilken illustration! Toppen! Hoppas att det var toppenpiller du fick!

Frida sa...

Men det ÄR ju så där! I alla fall brukar jag börja mina föreläsningar i immunologi så. Det FINNS faktiskt två olika typer av immunförsvar, ett som är snabbt, men inte lika specialiserat, och så specialstyrkorna. Hoppas dina specialstyrkor (med hjälp av lite piller) klarar biffen nu snart!

Anonym sa...

Du skulle kanske ta och skriva en barnbok om hur immunförsvaret fungerar :-)

LillaAnna

stina sa...

Jag säger bara En cellsam historia! Den serien har gjort så att jag ALLTID tänker sådär. Underbart.

Anonym sa...

Jag säger bara: Heja Specialstyrkan. Samarbete är toppenbra, men det räcker inte alltid utan då får man ta till det tunga artilleriet. Heja Specialstyrkan och det ska bli ytterligt spännande att följa fortsättningen och se om deras smarta plan fungerar / Eva (nu från bibba)

Anonym sa...

Kreativt! Rolig och pedagogisk beskrivning, tycker f.d. läraren Annika

Anonym sa...

Always need of special forces.
Nu hoppas jag att du blir kry!!!
Karin

Spader Madame sa...

Skickar in en av prickskyttarna! Krya på dig!

Librarybeth sa...

Fliselin: haha, ja, skulle allra helst vilja ta många!!!

Frida: härligt, utan någon som helst kunskap och ändå var jag inte helt ute och cyklade!!! Specialstyrkorna jobbar på nu!

LillaAnna: bäst låta någon faktakontrollera den då annars kanske jag vevar ihop något jag tycker är spännande!

Stina: haha, ja den - den är jag lite för gammal för men brorsan och jag kollade alltid på Det var en gång av samma gäng...

Eva: jädrans bra specialstyrka det här får vi hoppas!

Annika: wow. hihi. det var som attan.

Karin: japp. nu ålar de sig fram och tar lunginflammationsgänget på bar gärning med att göra mig sjuk.

SpaderMadame: ja, inte omöjligt att de behövs. over and out.