tisdag 19 april 2011

Kew Garden i våra hjärtan

Om jag har ont i fötterna?
Vilka fötter? Jaha, de där svullna sakerna längst ned på min trötta lekamen? Jovars.
Om jag har fått en massa trädgård och park de luxe idag? Jo, det kan man lugnt säga. Jag har trädgårdsintryck ända upp till öronsnibbarna och jag har älskat varenda minut av det.

Vi har varit p r e c i s  hela dagen i Kew Garden en liten bit från Londons absoluta centrum och det var en vansinnigt vacker park, läs mer här. Vi har beundrat palmer och körsbärsträd, alla möjliga sorters olika växtzoners vackra och praktfulla växter och blommor. Ätit gott på Orangeriet och noga undvikit alla folksamlingar i synnerhet den lekplats som lilla V drogs till. Där kryllade det av ungar i alla storlekar vilket har en underlig stressande effekt på både Libby och hennes man. Märkligt med tanke på att de på egen hand satt fyra kids till världen men när det bara myllrar av ungar och det ser ut som om man ska tappa bort sina egna på nolltid får jag spader. Så vår lunch blev så fin lååångt från lekplats och den tillhörande restaurangen för barnfamiljer.
Vi har strosat genom parken men inte hela för den är väldigt stor men vi hann med olika växthus och något jag verkligen gillade var att se the Blue Bells som blommade så fantastiskt vackert så här års. Marken var himmelsblå av blommor under alla vackra lövträd... mmmmm. Overkligt varmt har det varit också, hade suttit fint med lite tunnare skor men inte trodde jag att det skulle vara sommarvarmt när vi reste!
fint - eller hur?!

staket är överskattat - det räcker med en grind - private alltså

Libby i palmhuset, grodperspektiv!

Och här har vi det lilla växthuset... ja, det fanns ett ännu större!

5 kommentarer:

Mrs J sa...

Jamen, våra egna barn är ju lugna och väluppfostrade! Andras ungar vet man väl hur de är ;-) Börjar verkligen längta efter mer grönska utomhus!

frk F sa...

Åh, det drar i trädgårds-/parktarmen! Superfint! Och snygg blus också på Libby.

Librarybeth sa...

Mrs J: haha! :D Här är det midsommargrönt typ!

frk F: Tack, inköpt här. Blusen alltså. Parkinspirationen får man bunkra i minnet!

Omentjej sa...

Jag var i Kew Gardens 1998 och har längtat tillbaka ända sedan dess, håller med om att det är ett helt makalöst ställe!!

Librarybeth sa...

Omentjej: det var sannerligen en parkupplevelse de luxe tycker jag! Vilket flit att hålla allt så vackert och putsat. Och så mycket att se!!!