torsdag 21 april 2011

Trädgårdar och parker

Himmel vad folk det är som dräller runt på gator och torg i London. Man kommer väl tycka att det är folktomt när man kommer hem till sin egna lilla stad...
Därför är det så gott att vandra rund i Londons alla parker... då kan alla sprida ut sig. Så väl det syns på människor oavsett varifrån vi kommer och har vårt ursprung, hur gott det är att vistas i naturen, att bara få softa på en gräsmatta. Och är det långt till den "fria" otuktade naturen funkar parker så bra, så bra som substitut.
Svårt att välja en favoritpark i London, I tell you. På denna resa flanerade vi ju länge i Regents Park som var en ny bekantskap. Tidigare har nog Kensington Garden varit min favvo men.... Hyde Park är ju inte dum den heller. Skippar att välja en favorit; Londons alla parker får första pris av mig.
Kew Garden spelar i en egen liga, har du varit där? Om inte släng in Kew i programmet någon gång. Libby med make fick trädgårdsnoja (ingen fara - den försvinner för Libby när hon kommer hem, hon är nämligen lat) och såg i alla fall ett litet växthus man skulle vilja ha placerad i sin egna trädgård, de flesta var som sagt i gigantiska format.

3 kommentarer:

Villa Frejas bokblogg sa...

Det är stört omöjligt att välja mellan Londons alla parker. Åker jag tillbaks ska jag absolut ha med Kew i planeringen :)

Sara sa...

Min favorit är nog Hyde Park ändå, så stor och vänlig liksom. Fast finast är kanske den - har glömt namnet - som ligger precis i anslutning till Buckingham Palace. Den med pelikaner och sånt :)

Librarybeth sa...

Husfrun: låter bra!

HedgehogSara: Mmm Hyde Park är också en härlig grön oas! Den vid Buckingham Palace har vi sparat till nästa gång!!!