fredag 22 april 2011

Åh, British museum

Vi är hemma nu!!
Men igår förmiddag var vi på vackra, vackra British museum. Ännu ett mastodont museum där man riktigt känner i kolonnerna att här snackar vi imperium, skatter och rule the world typ.
Där plockade vi några av de många russin som finns i kakan. Vi hade lite tid till vårt förfogande och gick direkt och kollade av mumierna som stod högst på barnens önskelista. Där var också halva den italienska befolkningen så det var vi 6 swedes, några stackars mumier i montrar och MASSOR av italienare.
Folkligt, festligt och fullspikat med andra ord.
Sedan drog vi direkt till rum nr 41 upper floor för att beundra Hjälmen (med stort H) som hittats vid Sutton Hoo, England i en båtgrav. Älskade maken tillika historikern kunde guida och berätta om både svärd, hjälmar och europeisk historia kring 300-1100 fKr. Så himla praktiskt att ha egen guide, I tell you! Samma typ av båtgrav finns i trakten kring Uppsala och jag drabbades genast av ett sug efter något av alla dessa fina friluftsmuseum och järnåldersbyar vi besökt genom åren...

Vi såg på vår vandring genom museet att romersk och grekisk historia ska vi satsa på nästa gång.... jag passade på att göra en skäggspaning, se bildbevis nedan. Skäggspanade flitigt senast på Louvren, tror jag bestämt. Rosettastenen klämde vi också sedan rusade vi tillbaka till vårt vandrarhem och hämtade vår packning. Sedan påbörjades vår hemresa och fika? Ja, det fick helt enkelt bli en rejäl pappersmugg med gott kaffe och en enkel chokladbit på tåget till flygplatsen. Inte flott och tjusig med ack så välsmakande!


här sparar vi inte på lockarna

imponerande inte sant?

lite mer putsad stil

...och så en liten böj på mustaschen

tågfika

2 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Tusen tack för alla fantastiska Londontips. :) Jag har massor jag vill göra nästa gång jag åker dit. :)
Kram!

Librarybeth sa...

Camilla: Va bra!!! Kram till dig!