torsdag 21 april 2011

En dag när vi irrade en smula - toklångt irrigt inlägg...

Onsdagen tappade vi bort lite grann.... det tar ju onekligen lite tid att ta sig från A till B i den här staden och får alla värsta dippen för att man missar käk i rättan tid... ja, då är det lätt att det kör ihop sig en smula. De saker vi tänkt se eller göra blev av inte i den ordning vi från början trott.
Hur som helst; förmiddagen började rätt skapligt ändå tyckte Libby eftersom det blev ett snabbt stopp på British Library vilket vi har bott precis intill. Suveränt vacker arkitektur och läckert att se från insidan, gör gärna ett besök om du har vägarna förbi, det kostar ingenting och man (jag) kände mig inte ett dugg fånig som biblioteksturist.
Självfallet hamnade vi i bookshopen också och passade på att handla lite. Där någonstans tappade vi bort tiden och fokus som man lätt gör när man varit ute på resa ett tag. Man är lite trött av alla intryck, kanske vill för mycket. Vi missade en buss, fick vänta och vi som hade tänkt beundra Templekyrkan som tillhört Tempelriddarorden en gång i tiden fann den var stängd. Attans, den öppnade först klockan kvart över ett för en rejäl orgelkonsert. Kyrknördarna trodde sig vara snuvade på en titt.... men vi hann med en snabb titt innan konserten men sedan var alla reserver uttömda. Utmattade irrade vi runt läääänge innan vi fann en bra pub där vi äntligen kunde hiva i oss fish and chips. Oh, vilken härlig hälsomat vi trycker i oss.
Jag vet en liten mamma som ska grönsaksboosta både sig själv och sin avkomma när de trampar svensk mark igen...

Det fick bli en båttur på Themsen bort till Tower bridge där vi trodde att vi skulle hinna med ett besök (Towern besökte vi förra året). Otur - för de hann nästan stänga så det besöket får anstå till en annan gång. Det kan ha varit glass- och kaffestunden som sinkade oss men - alltså mellan dig och mig - det var det fanken värt. Vi satt och vilade i solen med våra favoritsmaker från Ben & Jerrys så det gick ingen direkt nöd på oss. Jaha, vad göra då. Inget torn, inget museum ingenting nähej liksom. Barnen röstade på Harrods (jaha, tack för den - Harrods ligger i helt andra riktningen) men alright då. Vi tog tuben dit, shit det var 37 varmt på t-banan men vi tog oss till leksaksavdelningen på Harrods som flera i familjen går igång på. Alla supertjusiga avdelningar seglade vi bara förbi, förutom sportavdelningen där maken rekade oerhört snabbt. Och så vips var onsdagen slut. Tut.
Titta hit vetja!

Min glass, mina fötter.

Inga kommentarer: