onsdag 7 november 2012

Jag är beredd

För första gången på många år behöver jag inte rusa till ICA och handla kalendern dagen innan det börjar på televisionen. Kidsen tyckte det var näst intill märkligt att ha en julkalender i huset redan i november. Varsin julkalender med lite blekt och halvdålig choklad ska de ha i vanlig ordning också naturligtvis.
Julkalendern på tv vill jag gärna se, i alla fall det första avsnittet, kanske fler också förstås, jag tycker att oftast är de väldigt bra.
LasseMaja-kalendern var förstås uppskattad - den gick för några år sedan och alla mina barn var små. Då kunde vi sitta tätt ihop i soffan och se.... Den där med Jonas Karlsson som "julhund" var himla bra också, den gick i början av 2000-talet vill jag minnas. 
Och jag minns hur mycket jag själv tyckte om "Trolltider" när jag var liten. Ni vet, den, där en liten grå tomte gör sig osynlig och man ser bara hans fotsteg i början av programmet. För att inte tala om "Broster, Broster" där Carl-Gustaf Lindstedt och Claire Wikholm traskar runt på sommarängar. Min mamma har i efterhand sagt att hon tyckte den var lite smårubbad men jag gillade visst att kolla på den. Fast brorsan han var nog för lite för att sitta still då... ser att den var på tv -71!
Har du någon favorit bland julkalendrarna?


10 kommentarer:

Anonym sa...

Teskedsgumman i svartvitt från 1967 förstås! Helt outstanding!
Tyckte också mycket om Pelle Svanslös, som jag inte alls minns när den gick, men det var i alla fall Björn Kjellman som var Pelle. Annika

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Trolltider, jag också! Älskade den. Men shit, att det redan går att köpa kalendern...

bibbaeva sa...

Åh, vad full i skratt jag blir. Precis de båda Annika nämner är mina favoriter också: Teskedsgumman och Pelle Svanslös. Den där Sif Ruud berättade om olika stjärntecken var bra också. Minns inte vad den hette dock.

liten sa...

Trolltider, andra gången det gick, Stjärnhuset (den då Sif Rud berättade grekiska sagor för Johannes Brost) och Julpussar och Stjärnsmällar, då var jag 10 och den kalendern var nog exakt anpassad för min ålder då.

Anonym sa...

Visst blir man nostalgisk över julkalendrar! Så pass att jag faktiskt köpt några på DVD att ta fram vid lämplig tidpunkt t ex då Trolltider som jag också gillade mycket. En annan favvo var Albert och Herberts jul och så Teskedsgumman då (men den har jag bara svaga minnen av, tur att den finns på DVD./Agnes

Librarybeth sa...

Annika: visst ja - den måste ha gått i repris för jag minns den också!!! Och Pelle var också bra!

I will not keep calm..: fullt med älvor och häxor!!

bibbaeva: visst ja, Sif Ruud!!! Gillade henne!

liten: Åh, de minns jag också! Då hade jag nog min lillasyster som alibi för att få sitta och titta, gjorde henne sällskap liksom ;D

Agnes: men åh! Albert och Herbert - attans DET var bra!!!

Camilla sa...

Trolltider! Helt klart! :)
Men åh, nu blev jag ju nästan sugen på att köpa en kalender själv. Nostalgi!

Fliselin sa...

Gillade den som var förra året, minns inte vad den hette. De stal grejer och det var ett föräldralöst barn. Det är en av de få gånger jag ogärna missade avsnitt. Från barnsben tycker jag inte att jag minns så många...

Librarybeth sa...

Camilla: nostalgikänsla är det!

Fliselin: ja, förra årets var bra!!

Vesnas vardag sa...

Trolltider är en favvo, liksom Albert och Herbert.