lördag 3 november 2012

Avslut 2

Ja, i Riga har vi haft det bra.
Vi bestämde redan hemma att tempot skulle vara lågt, vi skulle satsa på att umgås, snacka, läsa, fika och äta gott. Det har vi inte ändrat på under våra dagar här. Det vimlar av fina kaféer och restauranger i Riga.
Och det har blivit många varv i gamla stan. Vi har beundrat hus av all de sorter och en av dagarna strosade vi också bland kvarteren med jugendhus. Också där var det blandat vad det gäller underhåll av husen.
Några museer ville vi också besöka, det hade varit intressant att få komma in på Ockupationsmuseet men det var dessvärre stängt för renovering. Vi valde att lägga tid på Historiska - ett misstag. Ett uppvisning av trökmuseum skulle jag vilja säga. Nej, är man bortskämd med museer i Sverige, England (och Nederländerna, flikar Mannen in) för att nämna några, så blir man rätt ostimulerad museibesökare där. Likadant var det på museet som handlade om ett köpmannahus - där fanns det potential att kunna berätta en historia om de som levt i huset men icke.
Mannen återvände nyss från Krigsmuseet och tyckte det var ett bra museum så det var kanske dit vi skulle ha gått allesammans.

Shopping då? Jorå, man får i skrivande stund rätt mycket för den svenska kronan så här kan man shoppa. Stockmanns flott varuhus i NK-klass och blanka gallerian Galerija Centrs om man vill strosa i varuhus - annars finns det många butiker i gamla stan.
Jag slänger in några bilder från Riga innan det är dags att påbörja hemresan.

5 kommentarer:

Marie sa...

Ockupationsmuseet var det enda vi besökte. Det var kanske inte det bästa av museer heller, men det lämnade en inte oberörd. Barnen tyckte det var otäckt och ville helst inte få allt översatt.
När man får den historien upptryckt i ansiktet och är medveten om hur nära oss detta skedde känns det nästan lite surrealistiskt.

Härligt att ni hunnit njuta av samvaron och att ni fått fika en massa. Faktiskt något vi kanske gjorde lite för lite, men det var så varmt när vi var där så det var mer glass och sollapande som gällde då.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Låter som en härlig semester!

Spader Madame sa...

Fina bilder och roligt med prisvärd shopping!

Syster y sa...

Tack för att jag fått resa med! Ni ser ut att ha haft det bra. Trist med museerna, toppen med fikat!

Librarybeth sa...

Marie: ja, museerna var lite sisådär, fikat så himla mkt bättre!!

I will not keep...: den har varit så avkopplande!!!

Spader Madame: :D japp, prisvärt var det!

Syster Y: bara roligt att du följt med!!