måndag 5 november 2012

Vibeke Olsson och Bricken

Förutom allt fikande och promenerande i Riga har jag också hunnit läsa. Först ut Dårens dotter som jag läst till bokcirkelträff imorgon men så har jag också hunnit med att vara i Sundsvallstrakten.... bokledes.
Gudars vad jag gillar Vibeke Olsson, hon är en av mina favoritförfattare och jag tror inte att jag har missat någon av hennes titlar.
Nu ska jag hugga tag i tredje delen om Bricken, sågverksunge som kliver rakt ut från 1800-talets slut och rakt in i mitt hjärta.
Jag vill inte laga mat och hämta kids - jag vill bara läsa och läsa och läsa.

3 kommentarer:

hallinbloggar sa...

Vad kul med ett nytt lästips. Har inte läst en enda av henne!

Fliselin sa...

Har för mig att jag läste henne som tonåring, kan det stämma. Sedan bortglömd. Folk och träbaroner från norr är intressant. Brukar besöka ett samhälle på en ö utanför Umeå, Norrbyskär, där MoDo:s VD Kempe byggde helt samhälle. Ytterst intressant. De var föregångare inom många områden. Husen är fantastiskt fina men på den tiden bodde fyra familjer i varje. Jag skulle kunna tänka mig ett helt själv.

Librarybeth sa...

Hallin: hon är så bra! Serien som tilldrar sig under romarriket är så bra!

Fliselin: kan stämma - hon debuterade som blott 17 år tror jag med Ulrike och kriget! Stark skildring om ung flicka under andra världskriget.
Norrbyskär... hmmm... minns inte om jag var där under tiden som Ume-bo! Intressant!