måndag 31 oktober 2011

Historialektion

Vi har åkt runt och sett oss omkring i trakterna där vi bor. Minnesplatser och rester från andra världskriget har besökts idag. I det vackra landskapet känns det så overkligt, fjärran och sorgligt med de rester som finns kvar från andra världskriget. Har det pågått ett krig här? Har människors liv släckts här? Har soldater tagit sig fram här för att ta sig in till byarna? 
De gröna markerna och närheten till havet tar andan ur en så vackert skönt är det, så snurrar man runt och ser bunkrarna, kanonerna som rostar. Samtidigt känns det både rätt och viktigt att de står där och påminner oss. 
Mannen höll historialektion om krig och fred. Vi vandrade på stranden. 
Ständigt dessa vackra stränder, kan knappt slita mig därifrån, man tänker väldigt bra där.









3 kommentarer:

Fliselin sa...

Jag kommer att tänka på stranden i Danmark med alla bunkrar och krigsminnen. Som, du skriver, sorgligt men viktigt. vemodigt. Kul att ha egen guide i historien.
Vi har byggt fästningar på stranden, samlat stenar och lapat sol. Inte illa med 25 grader på dagen och ljumma kvällar. Något att minnas när snön yr som värst.
Ska följa dina dagar i Frankrike, kul!

Librarybeth sa...

Fliselin: åh, det låter härligt som ni har det!!! Ladda med värme nu!

Anonym sa...

talked about the majority repay ones own lending options when they're due plus without having charges
A number one financial debt charitable organisation can expect the numerous individuals looking at them pertaining to enable about cash advance obligations to help twice the. financial debt nonprofit states that approximately have used your temporary, higher attention fiscal loans this coming year. Your good cause suggests several years in the past the sheer number of customers using them was basically simple.
szybka pożyczka
pożyczka na dowód
kredyty bez bik
kredyty bez bik
polecane strony

http://pozyczki-prwatne.org.pl
http://szybkapozyczka24.info.pl
http://pozyczkanadowod24.com.pl