onsdag 19 oktober 2011

Onsdagens i-landsproblem; presenteras här och nu för dig

Alltså.
Det blev så himla mycket att tänka på och rodda med på jobbet att jag behövde gå en sväng på lunchen. Då kan man (Libby) gå i en porslinsbutik för att samla tankarna lite. Där spelas musiken tyst och jag hamnar inte bland sjalar och strumpor och drar i tröjor.
Då roade jag mig med att kolla att "mina" tallrikar som jag köper fortfarande finns där - i butiken. Det är helt vanliga Höganäs, runda, vita.
Det gjorde de inte. Nähä. Utgått ur Höganäs sortiment fick jag veta. Vad tycker man om sådant?
"Mina" muggar då? De däringa Hannah eller vad de heter, med slingrigt mönster. Man har ju slagit sönder en och annan och jag tänkte; asch, jag köper två nu så känns det så bra, så bra.
Nähä. De fanns inte heller. Utgått ur sortimentet.
Finns det ingen i hela världen som man kan lita på?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det irriterande när ens porslin helt plötsligt "utgår ur sortimentet"!!!! Vi är i samma sits som du. Vi har en klassiker i Swedish Grace, men tydligen inte en klassiker i vår färg....för vi var ju givetvis tvugna att välja kornblått....

Ska man helt sonika
1. Köpa helt nytt porslin?
Nej för dyrt
2. Komplettera med liknande?
Nej, ser konstigt ut
3. Inse att porslinet krymper i antal för varje år som går vilket resulterar i att familjen måste äta i skift och man inte längre kan bjuda hem vänner?
Nej, för trist.

Någon smart lösning anyone?
/Karin

Librarybeth sa...

Karin: HAHA! jag föreslår papptallrikar - dyrt, dumt och miljöovänligt. Eller så käkar vi ur kastrullerna direkt!

Garderobenmin sa...

Swedish Grace!

Anonym sa...

Hahaha! Kastrullerna direkt får det bli. Akta dig så det inte tillämpas redan på fredag..... Med vår fiin-pizza. Det blir direkt ur kartongen då ;)
/Karin

Librarybeth sa...

Karin: kartonger är ett fullvärdigt alternativ!

Erika sa...

Ja alltså, man trodde ju att Höganäs skulle bestå, förvalta kulturarvet å så där...men icke. Vi har det mesta i himmelsblått och den färgen utgick vid årsskiftet, väldigt störigt minst sagt. Det vill till att äta med andakt nu när man dukar med rariteter. ;)

Lisa sa...

Man kan ha omaka porslin... det kör vi på, i alla fall litegrann.

Mrs J sa...

Just Höganästallrikar är de värsta i HELA världen enl trettonåringen! Den skrovliga ytan ger de rysligaste bestickljuden som öht går att uppbringa.

Fliselin sa...

Snyggt med samma porslin fastän i olika färger! Vitt och blått är ju fräscht att blanda. Kolla annars Tradera eller Blocket.