måndag 14 juni 2010

Tapper

Nu har du varit tapper!
Så sa den mycket vänliga, hjälpsamma och serviceinriktade tjejen (i min egen ålder) i butiken där jag provade 23 eller var det 25 olika varianter på bikiniöverdel och tillhörande byxa.
Tapper is da shit. För. Det. Var. Jobbigt.
På många sätt. Jamen, hur kul är det att plocka på och av? Flera mil från närmaste strand? Inget solsken? Absolut ingen som helst solbränna. Bara lysrör till belysning.

Och då ska man veta att Librarybeth undviker alla typer av "sportiga" butiker med hemska provhytter, minimala bikinisar och personal som är fastkedjade vid kassan i sina sportiga outfits.
Big no no.
Nej, Librarybeth vill ha en butik där man FÖRSTÅR det här med underkläder. Där man har provhytter med skapligt ljus, bra svängrum, ordentliga krokar att hänga dels sina egna kläder och alla sjuttioelva bikiniöverdelar. Librarybeth vill ha personal som VET att man inte ser ut som affischflickan efter 4 barn, amning, slit och släp (jaja, jag är inte Kristina i Utvandrarna - men ÄNDÅ).
Librarybeth vill ha hjälp (nej, hon kräver) att få in andra storlekar.
Och det fick hon. Lite peppning fick hon också men torr i munnen blir hon likt förbaskat. Och det kan vi skylla det rådande kvinnoidealet på.

Jag lyckades ha sönder en galge också, i ren frustration när jag skulle få en ratad bikinitopp att komma på galgen igen.
Och vad fick följa med hem i påsen? En randig sak. När jag ändå var igång så fick det bli en tankini också, den känns trygg på något vis.
Jag taggar detta inlägg med Librarybeth testar.
För det var att testa sina gränser rejält. Psykgränser.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har nästan fått mig inspirerad att köpa badkläder! Igår kom jag iaf så långt att jag plockade på mig en byxa (nej, inte redo ännu att prova BÅDE över- och underdel), gick in i ett provhytt. Men jag vände. Tappade orken och inspirationen. Man måste vara på visst humör för att orka med att prova badkläder. Så jag är mäkta imponerad av dig!!! Som dessutom blev lyckosam!!!!

Anonym sa...

Så snyggt med Tankini. Ätvänlig och bad vänlig. Nästan tre önskningar i en...ett kinderägg för vuxna badare *hehe*
Har själv beställt en på lilla bad och underkldesbutiken i stan. hoppas att den kommer snart men med detta väder lär den inte behövas.
Och förresten, så som vi är ute och springer har vi ju superkroppar så en bikini eller tankini är ju rena rama barnleken.
/Karin

Mrs J sa...

Det är helt kört för mig att shoppa bikini på sportaffärer eller vanliga klädaffärer. De har inga vettiga storlekar. De senaste tio åren har jag köpt mina bikinisar på underklädsaffär. Separata delar och BH-storlekar upptill! Hissa upp behagen till deras forna höjd liksom ;-)

Librarybeth sa...

Anonym: en dag kommer du att orka hela vägen in i provhytten. Be brave!

Karin: ja, va fasiken, man får duga och tankinin känner jag kan bli en sommarhit!

Mrs J: håller med dig! Riktiga underklädesaffärer ska det vara! Så man får proffshjälp med hissandet (dissandet klarar jag på egen hand.)