torsdag 4 december 2014

Gillar't inte

Lite småirriterande är det att folk (föräldrar? anhöriga av något slag är det ju) ska filma allt hela tiden. Jaja, jag fattar. Jag fotar ju men det här upp med mobilen och hålla upp och så filmar vi länge och väl och så står barnen där framme i kyrkan, lokalen, scenen typ 100 meter bort och blir som små prickar på skärmen. Why?
Tittar man ofta på dessa filmer? Vad blir det för kvalitet?
Jaja, minne och yada yada men publiken som sitter bakom "filmaren" måste ju sitta där och få det not så härliga ljuset från mobilskärmen rakt i ansiktet. Stämningsfullt? Tror inte det.

Min värsta variant på detta var när jag ett år var på dansuppvisning och lokalen var givetvis nedsläckt och hoppla, framförvarande mig i publiken sliter upp sin i-pad och börjar filma.
Men thaaank you, jag vill jättegärna sitta här och glo på din skärm istället för att se scenen.

Gnäller jag nu?!
Vad tycker ni?

8 kommentarer:

Anna sa...

Jag håller med! Vad gör vi med alla dessa bilder? Ja, vi som inte bloggar alltså ;-) En bra påminnelse av att njuta av ögonblicket istället för att försöka fånga det i linsen tycker jag. Ibland går det ju till överdrift! /AnnaP

Spader Madame sa...

Håller fullständigt med. Folk är galna.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Ja, du gnäller. men det är helt okej. Det är vettigt gnäll.

När mina barn var yngre och hade typ luciatåg sa personalen till att alla fick fota efteråt. Ungarna blev ju vettskrämda av alla blixtar som for runt.

Man borde ju chilla ner lite med det. Ta en bild, visst, men inte störa andra.

Anonym sa...

Du gnäller inte, det ÄR störande! Håller med Anna P ovan.
Något annat som stör mig på konserter är folk (vuxna!) som pratar HELA TIDEN och när det ska applåderas sönder en i övrigt njutbar konsert. Man kan applådera soloinsatser och mindre grupper, men i övrigt räcker det att ge en rejäl välförtjänt applåd i slutet av konserten. Tycker inte heller om när folk busvisslar i dessa sammanhang. Annars gillar jag sång och musik...
/Annika (inte bara Åkerspöke, utan numera även Gnällkärring, känns det som)

Fliselin sa...

Man ska njuta av tillfället och inte filma7fota ihjäl sig. Då har man ju inte upplevt. Jag blir galen av de som börjar att applåder i ett luciaframträdande, det ska göras efteråt inte i föreställningen. Jag tror att man ska börja säga till. Ibland säger de som håller i arrangemanget till om att man fotar/filmar efteråt, sånt gillas!

Librarybeth sa...

AnnaP: exakt! I synnerhet när det är en små el stora telingar som står för underhållningen. Man måste inte fota allt, allt.

Spader M: och det är så svinirriterande!

Iwillnot: exakt! knäpp en bild sedan får'e vara bra!

Annika: haha, det där klappande kan jag också bli tokig av, i synnerhet om applådåskorna ska börja innan sången/föreställningen/del av uppvisningen ens är klar och slut. Man kan visa sin uppskattning i slutet. Instämmer i allt!! det där klappandet kan störa ut hela stämningen.

Fliselin: word, Flisan! Låt luciatåget tåga ut innan applåderna pliiiis. Tror att det skulle vara bra om man sa till faktiskt. Sitt ner och njut liksom!

Omentjej sa...

Instämmer! Tyvärr är många så ego idag att de helt har tappat allt vad hänsyn heter. Det sorgliga är att de flesta förmodligen är helt omedvetna om hur hänsynslösa de är...

Librarybeth sa...

Omentjej: indeed, man tycker att de borde märka men... men...