söndag 27 november 2011

Tawni O'Dell - det är Librarybeth som missionerar för dig

Librarybeth har läst sin favoritförfattare Tawni O'Dell och kan inte annat än njuta av, boken Sköra bestar. Underbara karaktärer och som vanligt håller de till i Pennsylvania i en småtrist liten stad.
Sköra bestar handlar om bröderna Klint och Kyle som plötsligt står ensamma i världen då pappan omkommer i en bilolycka. Mamman har redan dragit till Arizona och tagit lillasyster med sig ett antal år tidigare. Dystert läge med andra ord. Men en lösning uppenbarar sig, storebror Klint tillika skolans stora basebollhjälte och den några år yngre Kyle erbjuds oväntat att bo hos den excentriska äldre damen Ms Jack på hennes tjusiga herrgård. Hon har inga ekonomiska bekymmer och brukar inte beblanda sig mig folk utan håller sig mest hemmavid. Grabbarna och Ms Jack måste nu hitta ett sätt att förhålla sig till varandra. Klint tycks inte vilja acklimatisera sig medan Kyle verkar gilla sin nya miljö och Ms Jack ja, hon berörs mer än hon först tänkt sig.
Men det finns fler personligheter att lära känna och det är en berättelse som tar dig med till pick-upbilarnas förlovade trakter, den dammiga amerikanska småstaden och tjurfäktningens Spanien och de olika karaktärerna du lär känna är så bra beskrivna att det känns som att du träffat dem någonstans, men du vet inte var. O'Dells styrka är att hon har ett så makalöst bra språk och aldrig slarvar med sina litterära gestalter. Något jag måste hålla fram extra är de stycken då det är Kyle som berättar - så grymt bra. Men läs och bilda dig en egen uppfattning!

lackat med Essies Borrowed & blue som jag hoppades skulle vara mer isblå. Färgen är fin mer mer grekblå än jag ville. Jakten på den isblå kulören går med andra ord vidare.