lördag 19 november 2011

Glöggar

Sippar på en glögg medan jag tänker ut hur jag ska rodda ihop lördagsmiddagen.
Mmm, skulle inte den där årgångsglöggen smaka choklad? Kaffe? Jag fattar inte. Jag tycker den smakar glögg. Och jag nöjer mig med det. Gott.
Mannen har köpt fel mögelost som jag vill lägga på pepparkakan så den läbbiga historien får han allt lov att smälla i sig på egen hand. Tänk - allt ska man behöva göra själv (säger hon kärleksfullt).

Annars är allt väl i Libbys hus. Värmeljusen är tända och badrummen blänker skapligt mycket fortfarande (betänk att här bor fyra barn och två vuxna - det slammar snabbt igen).
Man har suttit i soffan och läst Mot ljuset och den är.... app, app! Inte prata om boken förrän man sammanstrålar i bokcirkelgänget. Kan återkomma i ämnet tidigast i mitten av nästa vecka.

Mmm. Glögg alltså. Jädra bra uppfinning.
Nu ska vi se... bladspenat, valnötter, krossade tomater och pasta.
Hm. Det lät så himla enkelt i förmiddags....

6 kommentarer:

IngelaMollly sa...

Ja och tänk så fort en helg går med allt som man vill hinna med...

Camillas dagar sa...

... och hur går det med boken?! ;)

Librarybeth sa...

Molly: kan driva en till vansinne....!

Camilla: klar - precis nu!

Fliselin sa...

Får vi lördagens recept oxå? Här bjöds vi på lyxig biff stroganoff, syster kom med mat färdig i gryta, klart för servering! Gott!

Söndagen blev en prep-inspo a´la Libby med rutig skjorta i grönt, jeanskjol(din gamla) , grå grova strumpbyxor och o-size grå H&M tröja. Klädteman gör att garderoben får nytt liv och återvinns! Skjortan har hängt oanvänd länge...
Ha en skön söndag!

Librarybeth sa...

Fliselin: haha, jag rörde ihop följande; vitlök (pressad)med bladspenat, lite tomatkross, matlagningsgrädde, basilika, salt, peppar i en stekpanna. Det blev en mojig god sås till Mannen o. mig, serverades med torrostade valnötter och parmesan. Kidsen fick kycklingfiléer (stekta sedan klara i ugn som den andra rätten du vet m parmesan...) istället var det tomatkross i den såsen och persilja. Tagliatelle till det. Corvina i vuxenglasen. Gött. Tycker som du att just teman gör att man dammar av gamla favoriter!!! Låter fint o prep - din lördagsoutfit!!! Bokat nån resa än? ;)

Fliselin sa...

Tack för receptet! Har ännu inte gjort fisken men den är planerad i sinnet. Inväntar besked från väninnan om när det är dags!