onsdag 23 januari 2013

Mössa

Jag lovar att ha mössa på mig idag när det är så kallt. Lovar.
Ofta (ständigt?) är jag en slarvmaja när det gäller mössa, fjantig som en tonåring från 80-talet med det men jag ser ju ut som en gnom och jag är inte så förtjust i det.
Eller en galen clown. Ja, hur var det nu med det?
Libby gick in i en affär, vi kan kalla affären för Monki. Där hittade hon en svart mössa med små pärlor på och tänkte att kanske, kanske den här skulle funka. Pärlorna kanske kunde liksom trolla bort det där gnomiga? Egentligen var mössan lite för tunn för att värma riktigt bra men modellen var lös och utan resår vilket eventuellt kunde vara lite snäll mot håret.
Nåväl. Fram till spegel och prova. Saken är den att är man begåvad med lite halvmjukt hår med fallenhet för krull när det känner för det men lätt blir platt (ombytligt, inte sant?) så är det otrevligt med mössa. Krullet står ut på sidorna och när man tar av mössan är man alltså platt på huvudet medan krullet gärna vill fortsätta stå ut på sidorna. Not så smashing om du frågar mig.
Så där står Libby och funderar, kommer den här mössan att funka, kommer hennes fåfänga ego klara denna? Nja, den sitter ju löst, pärlorna är söta... tjaa, det kanske är det den här som är Mössan?
Libby blir lite generad när den piffiga expediten glider fram och tar sig en rejäl titt på Libby iförd mössa. Libby förklarar något osammanhängande sina tankar kring det här med mössa och krull.
- Jag ser liksom ut som en gnom.
Var på expediten ser mycket förstående ut, lägger huvudet på sned och säger;
- Jaaa, eller som en galen clown.
Och hon har ju så rätt.
galen clown
Libby med rejäl make-up

7 kommentarer:

Fliselin sa...

Underbar historia! Vilken expedit! Vad är en gnom? Hur jag ser ut i mössa finns det inte ord till...

Anonym sa...

Du ser helt normal ut! Folk ser ut så där i mössa, d.v.s. även jag. Gav du expediten fingret, eller?
Annika

I will not keep calm and you can fuck off sa...

haha, hon var ju ärlig iaf! Men jag tycker du är söt <3

(fast blicken är kanske lite psyko just på den där bilden...)

Mia sa...

Jag trodde bara det var tonåringar som vägrade mössa. Men Libby, vi är ju coolare än så. Ingen mössa kan ändra på det. :)

Camillas dagar sa...

Jag tycker att det var en söt mössa och ser ingen likhet med vare sig clown eller gnom. Själv kör jag oftast med huva till jackan (som i dag i -15 grader). Löjlig man är!
Däremot då jag åker skidor och så, då är det helt normalt med mössa.
Ha ha... det skulle nog se lite roligt ut med huvan uppfälld då. ;)

Sara sa...

Jag är värsta ful i mössa - i alla mössor, men dagar som denna (-26), då har man verkligen inget val. Mössa eller att öronen ramlar av på vägen. Lätt val :)

Du är fin i den mössan tycker jag!

Librarybeth sa...

Fliselin: haha, visst är den kul. Den har nu blivit som en anekdot i min familj. Gnom; liten figur med mössa neddragen - osäker på om de är snälla eller inte....

Annika: nä, haha en galen clown gör inte så. Möjligen skrattar man vansinnigt och hoppar upp på disken. Jag köpte mössan och gick hem istället!

I will not: ja, jag tyckte det var rätt kul att hon sa vad hon tänkte, kanske har hon grämt sig över det men hon fick ju sälja sin mössa.. Och ja, på den bilden ser jag ut som en.... galen clown!!

Mia: exakt! jag jobbar på det!! ;D

Camilla: det är det där att krullet liksom står ut på sidorna som jag jobbar med... snacka om dagens i-landsproblem!! Luvor är bra fast inte när man skidar eller cyklar!

hedgehog-sara: ah - en till med mössnoja! Men bra att den åkte på denna dag!!