tisdag 20 december 2011

En tisdagens

En klänning från Oasis inköpt till ett bröllop förra året dressas ned med grå tröja från HM. Klänningen är förknippad med en väldigt rolig bröllopsfest och sedan dess har den väl bara varit ute och luftat sig förra nyåret om jag inte minns fel.
Men satan vad statisk den är! Hur blir man av med det? Så här minns jag inte att den var som nyköpt. Jag har enligt instruktionerna handtvättat den men får inte använda något mjukmedel. Jag brukar inte göra med tanke på miljön men det vete 17 om man inte måste när klisterkänslan är total.... Tips mottages tacksamt!
Halsbandet? Från Vero Moda!

8 kommentarer:

mis(s)match sa...

Fint ffa halsbandet!!

Garderobenmin sa...

Jag brukar i brist på annat ta lite handkräm på händerna och liksom "smörja in" strumpbyxorna under klänningen...alltså inte så att det blir geggigt men du vet det där smörjet som inte direkt går in i huden. Siden klänningen som jag hade igår levererades i en plastpåse i minusgrader, ngt mer påklistrat hade jag aldrig haft...och jag skulle på moderna på fest. Fick helt sonika springa ut och köpa stärlkelse/stryk spray, det funkade. Säkerligen inte bra för vare sig miljön eller bäraren ;-) Men vad göra...
Du är fin! Gillar halsbandet till den kombon!

Anonym sa...

Man kan spreja hårsprej undertill, sa de på Åhléns då jag köpte en statisk klänning för inte så länge sen. /Johanna

Fliselin sa...

Fiint! Libby klänningen var ju i Västindien i somras, eller hur! Känner igen den då jag gillar den skarpt!

Har själv dressat på med en knäkort, svart ärmlös klänning i dubbla chiffonglager. Den har hängt med i säkert 20 år! Var hellång från början men klipptes av till en mer användbar längd. Använd vid många festliga tillfällen! Över den har jag en svart/vit, boxig tröja från H&M. Klänningen köpte jag, håll i dig nu, för en 50-lapp på Galne Gunnar som fanns på forntiden. Fynd från mitt första och sista besök där!

Fliselin sa...

Hoppas du får ordning på elektriciteten i klänningen! Använder heller aldrig sköljmedel. Din klänning påverkas säkert av vintern, det är mycket som blir statiskt då. Prova något av tipsen du fått!

Librarybeth sa...

MM: ja, det är skojsigt!

liten: tack för tips! måste testas!

Johanna: tackar!! här ska sprejas!

Fliselin: jamen visst ja! Den fick ju följa med dit! Bra, då har jag nött lite mer på den ;) och där var den inte så här statisk och klistrig!!! Haha!! Galne Gunnar! Ages ago! Att man kunde fynda sånt snyggt där hade jag aldrig trott!!

Vesnas vardag sa...

Vad fin du är, snygg kjol. Och halsbandet är sött! :)

Librarybeth sa...

Vesna: tackelitack!