lördag 17 juli 2010

En inte helt kort rapport från vår båtluff....

Att resa är så fantastiskt kul och att resa hem är baske mig lika härligt! Har nu skräpat runt hemmavid och vill nu helst inte lämna tomtgränsen. En sådan hemmagurka!
Jag går här och myser med vår fina båtluff i minnet! Hur var det då? Orkar du lyssna?

Jo, vi flög alltså till Kos där vi bara stannade i två nätter, tursamt att hotellet hade en pool - den blev snabbt populär bland familjens yngre medlemmar. Kos har säkert sina fördelar, vi hade dock inte tid att upptäcka dessa utan drog direkt till Kalymnos! Där fann vi omgående ett toppenfint boende. En rar dam hyrde ut en kalasfin lägenhet med takterass och där trivdes vi bra. Vi tog bussar till olika stränder, vandrade i värmen till en kloster högt över staden Pothia och belönades i värmen med utsikten som tog andan ur en. Kalymnos kan jag varmt rekommendera, öns huvudort Pothia är en trevlig stad med härligt folkliv och där testade vi olika restauranger, åt gott!
Men som båtluffare måste man vidare ;)
Vi tog en morgontidig båt till Patmos och också här fann vi ett fint boende. Nu fick vi dock dela på oss och bodde i två små studios. Det gjorde frukostritualerna något mer styriga men det redde vi ut så fint. Kokplattan som fanns i mitt rum räckte gott till den mycket enkla matlagning vi ägnade oss åt.
Gröt, självfallet kokar Librarybeth gröt till frukost och äter vi inte på restaurang blir det oftast dvs jämnt, pasta blandat med en tomatsås på burk. Hepp! Så var den kvällsvarden räddad.


Patmos - också en mycket fin ö, lite grönare än Kalymnos. Baden är härliga i det salta vattnet. På Kalymnos var det lite vågor, här på Patmos hittade vi lugna små bukter. Lite grusig sand vid några tillfällen men på det stora hela fint. Huvudorten Skala på Patmos var också en trevlig liten stad. Fin shopping!
Även här besökte vi borg och kloster. Vi har en närmast ett tvångsmässigt behov att besöka kloster och fornborgar vart vi än kommer. Det framförs emellanåt klagomål från barnen men de brukar tycka att det är rätt spännande när vi väl är på plats.
Några riktigt smällvarma dagar hade vi på vår resa när vi var på Patmos. Då är svala kyrkor odyl bra att besöka. Lyxigt värre var det också att ta taxi till en och annan borg, vandra i 35 grader är inget vidare.
Från Patmos drog vi sedan till Leros, en mindre ö. Här hamnade vi inte i centralorten men det kändes inte som det gjorde något. Här tog jag min enda löprunda under resan och sprang förstås vilse. Det resulterade i att jag sprang längre än planerat men var rätt kartig när jag kom hem.

Annars fördrev vi tiden med att ligga i skuggan och läsa alt plaska runt i havet, snorkla och tokäta frukt. Det finfina med att resa bort är att man umgås så nära med sina familjemedlemmar. Våra restaurangbesök blev sköna stunder för samtal och diskussioner. Och så lite trivsam shopping förstås, vi tjejer drog gärna runt bland små butiker, pappan kan man placera i skuggan en stund om han tycker det blir för mycket.
Så återvände vi till Kos för att flyga hem. Vi avrundade vår resa med en fin middag på en restaurang vi fann när vi kom till Kos i början av vår resa. Det blev en kombinationsfirarmiddag; födelsedagsmiddag då en av flickorna fyllde år och bröllopsmiddag eftersom vi firade 15-årig bröllopsdag.
Våra flygtider var ju inte direkt toppen men tjejerna är tuffa brudar. När vi ankom vi till Kos i början av vår resa kom vi vid två-tiden på morgonen... och när vi skulle flyga hem gick planet 02.50. Men det gick överraskande bra, kidsen somnade i olika väntstolar när tillfälle gavs.Vilka coola båtluffare!
Och ALLA bar sin egen ryggsäck! Familjens mantra från förra luffen -08 fungerade också denna gång.

Kameran gick varm, ett mindre urval av bilder hittar du här.

2 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Oh, vilken härlig resa!!!
Vad mysigt! Menar du att ni inte bokade boende innan ni åkte?! Scary... Inget för kontrollfreaket Camilla...
Jag har aldrig varit i Grekland, ser mysigt ut.

Librarybeth sa...

Camilla: Mmm, det var en toppenfin resa och vet du? Jag bokade
i n g e n t i n g i förväg. Något mycket ovanligt då jag precis som du är ngt av ett kontrollfreak. Älskar att planera och fixa innan resa men icke när jag båtluffar. Så blir det lite hejsan och spännande ibland! Grekland är mycket fint, badvattnet bäst där. Annars är jag en utpräglad Frankrikefantast.... eeh också.;)