lördag 23 mars 2013

När resesuget sätter in...

Resesuget är konstant  - då får man resa hemma i soffan och det är väl inte så dumt det heller.
Mannen föreslog redan nu att Istanbul ligger väldigt bra till för en höstlovsresa. Ja, varför inte. Turkiet och just Istanbul har varit uppe på reseagendan ett par gånger tidigare. Några gånger när vi båtluffat i Grekland har vi ibland funderat på att även ta en sväng mot det turkiska hållet. 

Och så nu sammanfaller Istanbulfunderingen med ett hett tips från en väninna som tipsar mig om att Solresor letar efter en resebloggare för en vistelse i Side, Turkiet.
Ett sådant uppdrag skulle jag absolut kunna tänka mig, ser ut som att det finns många fina saker att uppleva och upptäcka där. Jag har aldrig bott på en sådan där resort - det skulle sannerligen vara en helt ny erfarenhet. Skulle herrar och damer på Solresor råka kika in här passar jag på att tipsa om några blogginlägg jag gjort på annat håll än just här i min egen blogg.
Marmaris kanske man skulle ta och skriva upp på sin önskelista också... jag vill inte bara ha sol och bad (jag trycker gärna inne i skuggan) utan jag vill ha platser att upptäcka, maträtter att testa....

10 kommentarer:

Petra sa...

Hej igen! Vill bara säga att jag tror att ni skulle gilla Istanbul och/eller Turkiet skarpt!!Vi har också pratat om Istanbul...Är 15 år sedan jag var där och det är en av mina favoritplatser helt klart. Absolut ska du skicka in till Solresor!

Librarybeth sa...

Petra: hej (vad kul att du tittar in här!!!) Ja, Istanbul har varit uppe på att-göra-listan ett par gånger...! Nu säger Mannen att det är dags ;D Tusen tack för tipset!!!

Anonym sa...

När det gäller Turkiet har jag bara en sak att säga - blä! Tveksamt om jag kommer ge det landet en chans till när det finns så mycket att välja på. Men visst, vi var kanske på fel plats. /Lillsis

Camillas dagar sa...

Jag kan inte tänka mig någon bättre resebloggare än du!

Fliselin sa...

Istanbul, spännande. Jag gillar också att se platser och jag gillar behaglig temperatur. Ha svårt att ligga vid bad hel dagar, nä hellre utflykter.

Fliselin sa...

Vi har varit i Side, det var ok, bara att vänja sig vid alla inkastare i butiker. Fin marknad, lite spännande mat och fin liten stad.

mis(s)match sa...

Jag vill oxå åka till Istanbul. Maken och jag har pratat om detta men våra barn är för små än så länge. Kanske vi får åka på tu man hand??

hallinbloggar sa...

Istanbul är fantastiskt. Var där förra året och har mängder av tips i resebloggen. Just nu har vi Turkiets syd- och västkust som tema och efter att ha "grottan" ner mig i resmålen så måste jag säga att det finns oändligt mycket att se om man bara ger sig iväg en liten bit från turistorterna! Glöm inte att spana in Turkish Airlines ofta mycket bra priser till Itsanbul. I vintras sålde vi tvådagars paket med hotell för 1.700:-. Det kommer säkert liknande priser till hösten!

hallinbloggar sa...

Och, det är klart att du ska vinna det! Kan man få lämna referenser ; )

Librarybeth sa...

Lillsis: visst ja, det var ju ingen höjdarupplevelse... Men jag är beredd att testa själv! Vill gärna se Istanbul!

Camilla: men ååh, kramen!!

Fliselin: kan tänka mig att det är bitvis likt Grekland!

Mis(s)match: ja, det vore väl najs för er?!

Hallin: ja, jag minns att jag läste om när du var i Istanbul - redan då blev jag intresserad!! TACK för tips - det där ska jag hålla utkik efter!!!
Haha!! Man tackar, man tackar!! :D