söndag 15 februari 2015

Det har varit helg

Här i min lilla hörna av världen har jag haft helg.

Sprungit har man gjort och jag fick lite feeling där på lördagen (10km) vilket lyste fullkomligt med sin frånvaro idag (24 km). Det var kul fram till 18 km men vem har sagt att det ska vara skoj hela tiden. Tung, Långsam och Trög is my middle name.
När jag kom hem (läs: stapplade in på stumma ben) var tv:n på och det var skidor.
Ljudet av skidtävlingar på tv:n får mig alltid på fint humör, trots att jag inte är så vansinnigt intresserad av att åka skidor själv. Beundra andra som gör det så mycket bättre gör jag dock gärna även om jag inte direkt har någon koll på varken skidhjältar, tävlingar eller specifika tv-sändningar.
Nåväl, jag tror det är något djupt förankrat i barndomsminnen som kickar igång den där trivselkänslan.
Det känns som att det alltid var en solig vinterdag utanför, man visste att man borde gå ut men istället satt man inne och kollade på skidor, mamma gick nog mellan tv:n och annat pyssel och vips så vankades det eftermiddagsfika.

Min söndag ägnades inte åt eftermiddagsfika men jag såg till att återhämta mig där framför tv:n en stund i sällskap med ungar och Mannen aka Skidkungen.
Gjorde inte många knop efter det där.
Orkade äta och se film typ.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Lite lustigt det där med skidor på teven. Jag får oxå en skön feeling med koppling till barndomen. Lite som en påslagen diskmaskin :-)
/lillsis

Camillas dagar sa...

Vinterstudion är livet! Jag lyckades missa Kallas bragd, då jag själv var ute i skidspåret då.

Librarybeth sa...

Lillsis: haha - samma feeling där! Hög mysfaktor på skidtv!! kram!

Camilla: ack - men jag tycker du har en giltig förklaring :D