lördag 31 januari 2015

Lördag: kolonnlöpning och hämtning av semlor

Hög trivselfaktor på lördagen så här långt, tycker jag allt.
Att jag snart ska ta tag i hushållsnära tjänster känns mer som fair game.
There are no free lunches, you know.

Men jag inledde lördagen med min lilla löprunda-före-frulle. Och det gjordes i snö och jag måste säga att vinterlöpning känns mer och mer som helt ok. Faktiskt mer än ok.
Jag som inte är någon skidåkerska av stora mått får ut mycket av vintern i alla fall nu, tack vare löpningen.
Någon hade emellertid varit mer morgonpigg än yours truly och plogat cykelbanorna så jag kom rätt lindrigt undan.
Jag fick göra ett skutt ut i vegetationen och köra pulssnö när plogaren kom bakom mig. Han vill ploga lite till på cykelbanan som jag ändå tyckte gav bra framkomlighet.
Så snart sprang jag istället bakom plogaren (han saltade också) likt något som närmast kan kallas kolonnlöpning (ni vet kolonnkörning är när man i skitväder bara öppnar en fil på motorvägen, låter plogbilen köra först och så får alla tuffa efter i sina bilar).
Nåja, nu var det ingen kolonn efter mig, det var jag och plogaren... men ändå!
Rundan är kort och jag svängde in på snöiga trottoarer och stannade vid stans bästa bageri.

Här traskade jag faktiskt in, svettig och fin med mascaran rinnande för att hämta mina beställda semlor. Tyckte jag var smart som tog det lilla stoppet nu när jag ändå var ute.
Kände bara lite knasigt i högst någon minut, äh.. jag har inte tid att känna att saker är pinsamma, jo jag bad om ursäkt att jag var lite... eeh....svettig men finaste bageriets trevliga biträde tyckte inte att det gjorde något.
Jag fick istället en kopp kaffe och fransk pepparkaka medan hon så omsorgsfullt packade in mina semlor.
Sedan ut i snön igen, det fick bli en rask promenad hem men på slutet sprang jag lite stolpigt med min kartong för nu frös jag. Det kanske såg lite fånigt ut med mig i löparkläder komma småjoggandes med en rejäl semlekartong, men underligare saker har väl hänt.
Nu har la familia hunnit med hotellfrulle, vilket i det här fallet är en slags lyxigare version av hemmafrulle.
Fika med semlor är bokat till 13.30 ca. Ja, det är bäst man bokar in sig med alla familjemedlemmar så man vet att semmelfikat verkligen blir av.

4 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Boka tid är bra. Jag har också köpt semlor idag, men vet inte alls när de ska inmundigas. Snart, hoppas jag :)

yllet sa...

så härligt!! Jag hoppas komma ut i skidspåret i eftermiddag? Men hoppar nog över semlorna från finbageriet. Det är ändå 3 mil in till stan och att komma in med skidor och skit? Nog för att de är gölliga och så men då kanske de skulle ringa vården.

Eller polisen?

IngelaMolly sa...

Tro det eller ej men jag har också kommit igång med löpning! Dessvärre nu med två veckors uppehåll då det är alldeles för halt på våra gångvägar! Urtrist!

Librarybeth sa...

Iwillnot: ibland får man lov att göra så, då vet man att det blir av!! :D

Yllet: haha, ja och värst blir det väl med semlorna tänker jag... de ska färdas tre mil hem...!

IngelaMolly: härligt! Du borde testa att dra på ett par broddar på löparskorna - fungerar jättebra när det är halt ute. Obs - särskilda broddar för löparskor!