torsdag 1 januari 2015

2014 - jag lägger dig till handlingarna

Ja - det är det dags! Årskrönika för 2014, vi gör som vi brukar vi tar det månad för månad och börjar som sig bör med januari.

Januari
Deltar i Onekligens januarilista och försöker som alltid att hitta peppen i januari. Det går trögt.
Löpningen: kan sammanfattas som; kämpar på i januarieländet.

Februari
Inleder februari med att sitta i sjukhörnet, gnäller mig igenom några veckor och kommer sedan igen, i slutet av månaden. Mest jobb och vinter och...
Löpningen: Inget att skriva hem om typ, gnetar på efter månadens sjukliga inledning, försöker komma ifatt och hålla fanan högt.

Mars
Planerar för vår resa till sommaren, inser att jag har stora barn nu när äldsta fyller 18, vi dräller lite på stan, Mannen tältar i snö, jag gör det inte, istället är det något med...
Löpningen: jag ligger på, springer långt och börjar få känningar av något.... och det känns inte bra. Vänster ben börjar krångla och än så länge vet jag inte hur det ska sluta. 

April
Berlin baby, vi åker till Berlin och jag är svinförkyld men kan ändå njuta av vår resa. Vi har jättekul men jag ältar och ältar...
Löpningen: som nu präglas av... voila; Surbenet. 
Nu jävlas det ordentligt för mig, jag tar till massage som känns gott för stunden men till sist är det min sjukgymnast som talar klarspråk; no more träning.
Jag faller rakt ner i ett deppigt mörkt hål och tar god tid på mig att kravla mig upp därifrån. Många inlägg ältar, hanterar och försöker formulera hur det känns. Är istället följecykel till Mannen på hans långpass. Det blir rutin på att förpassa all info och nummerlappar från olika lopp som jag anmält mig direkt till papperskorgen. Våren kantas nu av DNS - did not start och Libby liiiiider.
Och tjurar.
Maj


Maj, eventens månad. Det är konserter och nattaxi, vi firar svärfar och åker med bokcirkeln till Babel. Jag planerar sommarens road trip och får true blogglove från bloggkompis - pepp på posten i form av ostogram. Jag blir så överraskad och glad, äter med andakt och i mitten av maj...
Löpningen: ....säger min sjukgymnast de magiska orden; nu får du springa. Kort runda och långsamt. Jag försöker sköta mig, fuskar och biktar mig. Finner glädje igen.

Juni

Juni kommer och med den sommaren! Jag har äntligen fattat läget och accepterar nu min roll som chaufför, coach/langare av gel till löpare när Mannen springer Stockholm marathon. Han blir missnöjd med sin insats medan jag är nöjd med hur bra jag langade gel och hojtade peppande ord ohämmat. Låtsas att jag kommit över att jag missat alla lopp.
Det blir varmt i vår badsjö och yours truly badar före midsommar! Jojo minsann.
Det blir en jobbresa till Umeå och jag drabbas av den stora nostalgitrippen, spanar snyggaste VM-skägget (fotboll) och delar ut första pris till Andrea Pirlo, planerar sommarläsningen och har en boktävling.
Och löpningen: tränar på bra och kommer raskt upp i långa rundor. Är glad och förstår att uppskatta när kroppen svarar och fungerar utan ont.

Juli


Road trip - som vi gillar det! Vi bilar genom Europa, det är spännande och kul. Vi blir alla kära i Wien och njuter av storstaden i värmen innan vi fortsätter söderut och når Medelhavet och vackra Kroatien, har finfina dagar och växlar mellan turistandet och bad och...
Löpningen: den rullar på i värmen. Mannen och jag kan sticka ut tidiga mornar och väljer att inte pressa, bara löpa på och njuta.
Augusti
Och sommaren fortsätter med sol och värme också hemmavid. Vi paddlar och Libby tillbringar en hel natt i tält bara för att få höra att brorsan med familj tältat en hel vecka! Och jag som var så stöddig efter mitt dygn i vildmarken. Ack ja, semestern tar slut och vardagen tar vid. Da girls in da family tar en dagstur till hufvudstaden och går på konstutställning och så tar cykelcirkusen vid. Vardagshojen blir stulen (iiiigen) och jag toksörjer ilsket och blir tvungen att investera i en ny. 
Och så går man efter lång tid av längtan och blir med racerhoj och är så glad, så glad och cyklar och cyklar vida omkring med Mannen. Tar steget och skaffar SPD-pedaler och testar att välta med hoj och hela rasket rätt ner i asfalten, typiskt oskönt. 

och i Löpningen då? jo där testar jag istället att drulla omkull i spåret och får en flygtur över mossan. Skrapar upp knät rejält men springer klart mina två mil innan det blir både antibiotika, spruta och jätteplåster. Får också äntligen delta i ett litet lopp på en mil och det känns riktigt sköj. 

September

September handlar om löpningen all over, månaden bjuder på både hiss och diss men inleds med sjukhörnet och ett ännu missat lopp; Tjejmilen. Sweet Djiiisus.
Jag känner mig rejält dissad av allt som stavas löpning och lopp och form och börjar bli en bitter löparbitch. Jag blir emellertid fint ompysslad av mina barn eftersom Mannen rest iväg och bloggen svämmar över av gnäll och löparklockan piper. Tjena mors liksom! 
Men sedan vänder det, lite.
Springer Stockholm halvmarathon och är njaaaanöjd med min insats men har på det stora hela en trevlig och solig helg i hufvudstaden. Åker hem och röstar och valet vet vi ju alla hur det gick med det.
Jobbar på och tränar långrundor efter långa arbetsdagar med resultat att jag blir sviiintrött. 
Försök till uppiggning; köper löpardojor.

Oktober


Höst och mycket jobbajobbet. Men high lights finns det också. TravelBeth får förmånen att lotta ut en snygg resväska! Skoj! och så kronan på verket...
Löpningen i Amsterdam så klart. Det blir en helg i Amsterdam med turistinslag och så klart ett litet marathon som inte blir något kanonfint lopp av flera orsaker men som helhet; 
så.himla.kul.med.löparpolarna!

November


Bäst i november är Warszawa. 
Mmmm, vilken bra resa det blev. Vi äter och fikar, äter och fikar. Och går runt, runt. 
Mycket jobbajobbet denna månad också och för blogginspo hakar jag på en lista (Onekligens) igen och 
Löpningen: tja, den rullar på med mycket träning. Känns ok efter mitt marathon och inspirationen finns där fast kvällarna är mörka.


December

Årets sista månad, så nyss det känns - allting. Julkänslorna kom över mig redan i Warszawa och håller i sig. Vi hinner både baka, gå på konserter, åka på julmarknad och mysa i decembermörkret. 
Det blir en tät jobbmånad och tröttman sticker fram sitt fula tryne och gör sig gällande. 
Löpningen: eftersom det är mest barmark i december är träningen stabil. Försöker hinna med mina långpass men är också mer tillåtande att hoppa över när det blir jobbhelg och julfester.


Så tack 2014 - som alltid är det när jag hänger med min flock som jag mår som bäst. När vi reser och kidsen och Mannen är där, och man är i nuet.
Familjen utökades med ett litet syskonbarn och vi är många, jag dukar med lååångt bord på julafton, så kära så kära de är mig allesammans.
Löpningen präglades av ett visst mått av motgång men visst fanns det ljusglimtar också. 
Enligt horoskop i en viss damtidning så står viss Jupiter bra till för oss vattumän så 2015 ska visst leverera. 
Well, jag välkomnar 2015 och hoppas som alltid på att det goda skall segra.
Överallt.
och förr i tiden....

6 kommentarer:

Fliselin sa...

Fin, ny header. Kul att fälja dig i din blogg. Ser fram emot 2015. Kram!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Tänk ändå att du tog dig igenom icke-löpningen och kom tillbaka. Det är väl bra att ha med sig?

Annars, ett fint år, tycker jag. Ni verkar vara en sån fin familj!

Nu ser vi fram emot smashing 2015!

Anna sa...

Härligt år! Sammanfattat ser ett år så fint ut. Och resväskan var verkligen smashing! Ser fram emot att följa dig under 2015! :-)/AnnaP

Librarybeth sa...

Fliselin: behövdes lite nytt för 2015... see you around!!! Kram!

Iwillnot: jäpp, eftersom det är så viktigt för mig! Bra år!! KRAM till dig!!

AnnaP: :D rätt kul att göra årskrönika även om jag blir lite nostagisk, bra övning liksom ;D Kram!!

Spader Madame sa...

Härlig krönika, vilka bilder! Skönt att surbenet fick ge sig.

Librarybeth sa...

Spader Madame: ja, Surbenet kan dra något gammalt över sig och aldrig mer komma fram. I övrigt; 2014 tack! :D