onsdag 16 oktober 2013

Ny lakrits

Jag behöver en ny lakritssvart jacka.
Den andra is no more.
Även om det är dagens i-landsproblem så är det ändå trååååkigt.
Jag gillade den verkligen. Mycket.
Förutom att den lilla detaljen att den släppte dunet i parti och minut. Små, små dunfjädrar i ett moln runt omkring mig när jag minst anade det. Det är himla opraktiskt med en dunjacka utan dun, det kan jag försäkra er om. När ärmen längst ner var så gott som tom så fattade jag.
Jag måste göra slut med lakritsjackan och lämna tillbaka den.
Jag slog några försiktiga lovar runt disken inne på Åhléns först, jag är lite dålig på det här med att reklamera prylar och kläder. Dumt, eller hur. Har man köpt en vara som är mer eller mindre undermålig så ska man ju säga till.
Märkligt nog hade jag kvittot kvar från mitt köp, det brukar jag aldrig ha. Sparar kvitton till kläder - det är sällan jag gör det.
Inga som helst problem kan man väl sammanfatta min reklamation. Tjejen i kassan på Åhléns beklagade att lakritsjackan inte hållit måttet och det var pengarna tillbaka direkt utan tvekan. Förutom ett jättefint bemötande hann hon också visa på fina alternativ eftersom hon riktigt såg hur jag led av att skiljas från min vän i lakrtitssvart.
Så nu måste jag hitta en ny.

7 kommentarer:

Frida sa...

Åh, så himla surt när älskade plagg inte håller måttet!

Fliselin sa...

Trist! Men bra att den åkte tillbaka. Inge kul med dunjacka utan dun. Förbaskat att det ska tillverkas så undermåliga prylar så att det blir soptippen efter några gångers användning. Extremt resursslöseri! Det är bättre de lägger på en 50-lapp och tillverkar hållbarare grejer... Hoppas att du hittar ny, jag tycker mig se många i butikerna nu.

Anonym sa...

Du hittar snart en ny kompis! Anna panna

mis(s)match sa...

De finns överallt just nu dunnjackor men jag tycker du ska satsa på en i lite bättre kvalitet (och lite mindre skrynklig tyg)och inte på en från HM. Kappahls håller bra rapporteras det från mina barn och min från Brothers (en herrjacka alltså) hållit bra också!

Librarybeth sa...

Frida: mycket!! men all cred till Åhléns som inte blinkade en sekund, de tog emot och beklagade!

Fliselin: ja, jag kände att nu är det verkligen läge att reklamera!! :D Tänker ge mig ut på en ny lakritsjackejakt!

Anna panna: i hope so!!! :D

mm: visst det kryllar av dem så jag tänker göra precis så; leta rätt på en ny, av bättre kvalitet!! hoppas på tillfälle imorgon!

Vesnas vardag sa...

Trist, replay och geox är två märken som har matt svarta dunisar. Good Luck!

Librarybeth sa...

Vesna: ja, mycket. Jag ska ut och leta igen ;D