fredag 11 oktober 2013

Nu ska vi snart kunna se ut igen

Om ni tror att jag satt på min bak och filosoferade igår tror ni fel.
Jag multitaskade djärvt och körde både multiplikationstabellen med yngsta samt rusade runt för att ta ner gardiner och rensa alla fönster.
Hojta; 3x7 - vad är det? Och sedan ner med gardinerna. Visst är jag en exemplarisk pedagog?

Idag kommer nämligen räddarna; det vill säga fönsterputsare och gör alla fönster skinande fina.
Ja, jag beställer proffs som kommer och gör den delen. Vi har bott 15 år i huset och en enda gång har jag putsat alla fönster. Jag säger bara, aldrig mer.
Det är fanken fönster överallt och det ska borras upp för att komma åt alla sidor och det ska... nej.
Jag förlorar förståndet om jag börjar älta det.
När jag tog in proffs första gången och såg hur fort det gick och  hur jädra bra det blev så var jag för evigt förlorad. Det är värt varenda krona.

Nu brukar jag istället oja mig över att jag måste röja bort allt i fönstren. Voj voj då, som om jag skulle ha så mycket där att röja, jag som bara tar kål på alla krukväxter och därför har minimalt av den varan. Lite lampor och snäckor typ....
Gardinerna är redan tvättade och i eftermiddag är det jag som rusar runt och slänger upp allting igen.

Hur gör du? Lejer du bort något typiskt hushållsarbete?

11 kommentarer:

Fliselin sa...

Yes,
Städning! Dvs riktig städning. Alla golv torkas allt dammas för att inte tala om köket som glänser var 14:e dag. Själv fastnar jag lätt i någon hög och tappar fart och blir aldrig klar.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Helt rätt att leja bort det. Varför ska man utsätta sig om man inte behöver? Och har råd? Well done!

Anonym sa...

Jag har haft fönsterputsning och städhjälp och jag säger bara: UNDERBART!!! Nu är jag "min egen Rut" - som kollegan uttryckte det - och det är, kan jag säga kort och gott, inte lika underbart. Grattis till dig, fortsätt att leja bort det du kan, ´cause you ´r worth it!
Annika

Librarybeth sa...

Fliselin: himmel, var 14:e dag! Vad gott. Jag har funderat på det (Mannen drivit den linjen) men jag känner mig lite obekväm med att ha ngn här, okänd liksom. Men jag fattar ju att det mest handlar om att vänja sig vid det... Och att få det städat.. va skönt!

Iwillnot: en överlevnadsfråga för mig. Det sker högst en gång per år eg borde det vara två ggr... Inte så dyrt som man kan tro. Och så himla värt det.

Spader Madame sa...

Vi har städning var 14:e dag och så klart fönsterputsning. Jag är helt enkelt värdelös på det och de som kan är otroligt snabba och duktiga. Swish säger det. Värt varje krona, håller med. När det gäller städning håller jag på ojar mig samma lika med undanplockningen dagen/dagarna innan så man kommer fram. Nu har jag mer tid att göra sånt jag gillar, som till exempel spela kort!

hallinbloggar sa...

Vi hade det när barnen var små men i takt med att det blev större så kändes det allt mer fel att någon kom och städade för oss. Hade svårt att ta till mig njutningen i det och var rädd att barnen skulle tro att det var så enkelt att leja bort städningen.Nu hjälps alla åt att städa och då går det ganska fort! Har alltid haft arbetande föräldrar så har inga höga krav med mig hemifrån. Men om jag fick önska så skulle jag vilja ha någon som gjorde en riktig storstädning en gång i månaden som man sedan kan hålla efter.

Fliselin sa...

Att ha någon främmande hos sig som städar blir man van vid. Bryr mig inte och har slutat att skämmas. Ibland har jag glömt att plocka undan och det känns lite kymigt men jag har överlevt det också. Städarna har då plockat undan så fint. Jag har fullt upp att hålla koll på mina killar och deras skolarbetet etc. Jag vill också kunna ha egen tid och tid för dem, det är knepigt ändå att få ihop tiden. Jag har funderat på att ha städningen var tredje vecka men ibland skäms att jag vill minska tiden jag då jag vet att de som städar behöver sitt arbete och jag tror att jag har råd.
Prova med storstädning, det är ljuvligt att få det gjort!

Camillas dagar sa...

Jag är sugen på att prova städning, men tycker som du - att det skulle kännas lite knepigt. Matkasse har vi ju, om man kan kalla det tjänster? Ja, kanske. :)
Putsa fönster går bra, vi har inte så stort och ganska nya, lättputsade fönster.

Librarybeth sa...

Spader M: låter himla skönt måste jag säga. Fönsterputsningen är så värt. Får fundera lite...

Hallin: precis - det är de där totalstädarsessions som man helst vill slippa...

Fliselin: ja, jag kan tänka mig att man vänjer sig...

Camilla: matkasse vore fint men vi är för många, det lönar sig inte liksom, vi skulle få köpa till en massa. Jag avskyr verkligen att putsa fönster och så har vi så himla många...! :D

Akan-Kakan sa...

Jepp, utvändig fönsterputs ett par gånger per år sedan i våras. Un-der-bart!!!

Librarybeth sa...

Akan-kakan: wunderbar it is!