fredag 18 oktober 2013

Som längst till sommaren

Just nu, i mitten av oktober.
Det är nu det är som längst till sommaren, så känns det. Hösten börjar gå över i någon slags senhöst, löven virvlar bort.
På mornarna har jag de senaste dagarna knappt kunna se grusvägen när jag cyklar genom min park. Marken är alldeles täckt av alla vackra löv.
Och hos bloggerskor norröver läser jag om snö och snöflingor...
Jag måste mata in med lite sommarminnen för nu dröjer det länge, länge tills det är gröna träd och solglitter i sjön.



foto: Nora

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka underbara bilder! Man riktigt längtar till sommaren, när man ser dem. Blåbären vill man smaka och tallrikarna vill man använda genast! Duktig fotografdotter du har!
Annika

Spader Madame sa...

När jag åkte genom din stad (skulle till Bråddgatan)hade vi en underbar park (åkte genom en allé) på höger hand. Färgerna var sprakande. Är det din park?

Camillas dagar sa...

Men kom hit en helg i vinter, så ska jag visa dig hur man lär sig gilla vinter och skidåkning, sedan kommer du aldrig att tycka att senhösten är trist - det blir ju snart vinter ju! Tjohoo!
Ja, men seriöst... innan min pappa tjatade ut mig på skidor (hann höll på några vintrar med att fråga och tjata), innan det var jag precis som du. Verkligen ogillade vinter och snöstorm. Nu hoppar jag upp och tittar ivrigt ut genom fönstret varje morgon, då de "varnar" om snö. :)))
Jag funderar på att köpa mig ett par Icebugs och springa en dag i veckan i vinter i alla fall, så att man inte tappar det helt. Har du något bra tips på vinterjoggingskor?
Kram kram och hör av dig, så vallar jag mina extraskidor åt dig. :D

Librarybeth sa...

Annika: hon är himla duktig säger jag som är lite partisk förstås ;D
blåbären har jag lite kvar av, funderar på att göra en paj....

Spader M: Ja! Det är min park! :D Vad kul att du fått se min park. Aha, skulle ni till Bråddgatan, ligger himla bra fik där...

Camilla: haha, bra jag behöver lite vinterpepp. Jag tycker snö är vackert men när det blir för kallt tappar jag oftast sugen :D
Åkejrå, jag ska försöka komma ut på skidor kanske någon gång denna vinter...
Jag har kommit att tycka det är okej att springa på snö iaf - jag använder ett par broddar som är gjorda för löparskor. Man drar på dem på sin ordinarie löparsko, himla bra. Man tror inte att de där små piggarna ska göra skillnad men attan. Man får värsta fästet när man kutar med dem på skorna. KRAM