torsdag 11 juli 2013

Things to do when you're in Bath 2

Nej, bada gör man inte.
Inte om man är under 12 för då kommer man inte in på terminalbaden. Där ska man vara minst 16 så vi fick vända i dörren.
Ack, det var bittert eftersom familjen verkligen sett fram emot lite varma bad - även om vi inte direkt fryser eftersom det är mer eller mindre värmebölja här.
Det var en stukad samling nobbade badare som vinglande runt i tjusiga Bath resten av den sena eftermiddagen.
Men dagen började så mycket bättre! Åh, om du kommer till Bath - gå till Royal Crescent number one! Ett underbart vackert museum, där kan du beskåda ett inrett hem direkt från andra halvan av 1700-talet. Är du förtjust/intresserad/passionerat hängiven Jane Austen och hennes tid? Då är det mer eller mindre ett måste.
Jag tyckte det var marvellous att se byggnaden Royal Crescent, detta svängda hus med alla sina lägenheter för nobla gäster eller permanent boende i Bath en gång i tiden. Idag bostäder, gissar jag för inte bara nobla Bathbor.
I museet fick man dessvärre inte fotografera, det var synd, en otroligt vacker miljö och man gjorde förstås också en del kopplingar till tv-serien Downton Abbey, även om det är en skildring av en senare tid.
The circus heter denna fashionabla adress.

The Royal Cresent. Känns säkert igen från en del filmer på Austens romaner, inte sant?
The Royal Cresent nr 1

2 kommentarer:

tantaugusta sa...

Vad vackert det är. Har ett svagt minne av att vi åkte igenom när jag var på bilsemester i England med familjen som barn men inte att vi stannade. Men det finns ju bara möjligheter som vuxen förstås.

Trist att bli nekad inträde på ett bad av alla ställen. Skulle i vår familj (mina barn är nog dock lite mindre än dina) orsaka fullständig katastrof... Huvaligen, blir svettig bara jag tänker på det ;)

Librarybeth sa...

tantaugusta: ja, ack vad BESVIKNA vi blev. Jag förstår att de vill ha det "vuxet" och inte plask och lek men det blev ändå en besvikelse. Kidsen grämde sig i timmar över detta nederlag för vi gillar verkligen den där sortens bad....
Ja, det skulle inte ha funkat med mina kids heller när de var små, så tja, jag förstår badreglerna på detta ställe som skulle vara avkopplande!