onsdag 31 juli 2013

Libby kollar film

Om jag slutat blogga? Inte alls.
Men jag sprang bortåt 26 km idag och sedan blev jag liksom lite trötter.
Och när jag inte packar upp och ned väskor, hamnar i radioskugga, springerspringerspringer så ser jag på film.
Mannen och jag har på sistone sett tre olika filmer;
Cloud atlas; för dig som gillar science fiction (om du har den minsta motstånd mot den sortens filmer ska du INTE se denna). Rätt märklig rulle, oklart om det fanns någon röd tråd. Filmens egentliga behållning, för den är lite väl pretentiös, är skådespelarinsatserna. Här spelas det många helt olika roller och roligast var att se Hugh Grant i filmroller man sannerligen inte är van att se honom i. Bäst är han förstås när han får spela översittartyper.... Eeeh, vad den handlar om? Tja, det är flera tidsepoker och levnadsöden som knyts samman inkl. framtiden och som sagt, mycket svårt att fånga den röda tråden, trots detta rätt så underhållande men ingen tiopoängare.

Betydligt enklare plot; the Numbers station: thriller med actioninslag. Misslyckad agent får trist uppdrag, skydda smart tjej som skickar krypterade meddelanden till agenter. Aj aj, något går snett och agent och smart tjej måste reda ut situationen. John Cusack är som alltid frääään på ett sånt där tillbakalutat och svårt sätt och som du säkert räknat ut är det han som är den misslyckade agenten. Malin Åkerman gör den smarta kodtjejen. Inte så tokig film alls.

Och så kvällens film; Secret agents: Ah, bien sûr! Thriller på franska - och det är bra.
Riktigt smart story, kringelkrånglig så där "vem kan lita på vem". Kryddat med en kärlekshistoria också förstås, inget lättsmält utan klurig agentfilm där man ganska så snart har tappat bort sig. Viktig affärsmans affärer ska övervakas, en aktiemäklare agerar agent och mullvad och snart misstänks hon för att köra dubbelspel och vips så är hon också övervakad och sedan blir det riktigt rörigt. En story som törs vara lite lagom känslosam och blir inte övervåldsam.

Nu ska Mannen ut på kajaktur i dagarna och det öppnar ju upp för lite sköna, tramsiga komedier, ev någon gråtfilm kanske, vad vet jag.
Ett är dock säkert, jag ska mata på lite mer i bloggen för nu måste jag ha löpvila eftersom jag planerar att dra iväg på 30 km på lördag.

Inga kommentarer: