tisdag 17 december 2013

Garmin, min Garmin

Jaha.
Det räckte ju med att killen i sportbutiken höll i Garmin så valde Garmin att hicka igång igen.
Märkligt.
Och när den unge sportbutikmannen började prata om att batterinivån var väldigt låg såg påpekade jag att jag visst hade laddat den men den hade låst sig vid ett visst datum och tid.
Tur att detta "låsdatum" dök upp på skärmen annars hade jag ju framstått som en total amatör. Och det ville jag ju inte.
Men... jag litar inte på Garmin nu. Bara för att det passar att ticka igång så fort man kommer in i en sportbutik så är inte allt frid och fröjd. Jag kan inte springa runt, runt i butiken, lilla Garmin så du får nog åka till doktor Löparklocka men det får väl anstå då, till efter jul eftersom jag helst vill att den ska lagas supersnabbt... och allra helst när jag har vilodag typ.
Håhåjaja.
Istället fick Garmin laddas på nytt och sedan tankade jag ur den all fin data.
Det kan ju vara så att den har varit lite tyngd av alla rundor som den ska komma ihåg, det var några stycken sedan jag tankade ur den senast.
Sedan kan man sitta där och mysa över alla löprundor det har blivit och det är verkligen helt amazing när den lilla klockan släpper ifrån sig klockslag och kartor från mina rundor. Wow. Teknikens under.
Och så kan man döpa sina olika träningsslingor, sätta små medaljer över resultat man är nöjd med.
Pyssel för vuxna.

5 kommentarer:

hallinbloggar sa...

Så härligt att det verkar ordna sig! Ha ha, pyssel kan verkligen te sig på olika sätt : )

Anonym sa...

Det är verkligen roligt att kolla sina rundor. Hoppas Mr Garmin tänkt överleva nu... :-)

tantaugusta sa...

Min man lägger också väldigt mycket kraft på det där med att tanka över från klocka till dator, uppdatera funbeat och liknande. Men whatever makes him happy. Alla blir vi saliga på vår fason. Och har man inte värre intressen än så så är det väl ingen fara på taket ;)

Camillas dagar sa...

Teknik, teknik... Skönt att det löste sig. :)
Jag kan inte tanka in mina rundor från min Polar sedan över ett år. Supertråkigt. Däremot funkar den ju att ha och att avläsa pulsen under mina rundor. Den har däremot ingen inbyggd GPS, den var med som en extra grej som man skulle ha runt armen... men den orkar jag inte fixa med oftast. Kör med Runkeeper i stället.

Librarybeth sa...

Hallin: ja, haha - och det där är min typ av pyssel ;D

miasvardag: av ngn märklig anledning så roas jag av det!

tantaugusta: visst är det så :D kanske jobbigt att vara medberoende men det är ju inte så skadligt den här varianten av tidsfördriv.

Camilla: den immar lite så jag måste nog lämna in den men inte nu :D Garmin är superbra, jag tycker det är så kul att kolla rundorna, gärna fr andra ställen än hemma!