söndag 22 december 2013

Julfesttung

Libby went running, stärkt av den fina julmaten från gårdagens fest. Vilket kanske var tur annars hade jag väl lättat i motvinden och blåst ut över åkrarna.
Motivationen var det inget fel på men idag var jag tuuuung på vägen ut på söndagens 15 km-runda.

Vad göra när det känns motigt? Jag gör som jag alltid tjatar om; bra musik i lurarna och så distraherar jag mig med diverse spörsmål.
Idag funderade jag mycket på något så ytligt som julaftonsoutfit - bläddrade bland möjliga kombinationer, allt för att inte tänka på hur blytung jag bitvis kände mig.
Komponerade ihop en ny slinga idag och fick medvind hem. Det var bra det eftersom jag skulle pressa på farten sista 8 km hem.
Moroten fick vara att tänka på min planerade soffsittning och Downton Abbey, perfa att se ifatt säsongens sista avsnitt efter en post-julfest-löprunda.
Och när jag väl satt där efter hemkomst och dusch fick jag dessutom njuta av fågelkvitter och sommargrönska som ingick i avsnittet.
Nästan så att jag blev förvånad när jag påmindes om att det sannerligen lackar mot jul och att jag har några klappar att slå in.

5 kommentarer:

Fliselin sa...

Åh! Tunga rundor suger! Jag hade min värsta tunga runda i torsdags. I dag smet jag ut på en extra runda och var tillbaks i fin form, det var gott. Ser fram emot att få ta del av din julaftons-outfit.

Librarybeth sa...

Fliselin: ja hu. Men får sin belöning en annan dag, men just då när man har sin tunga runda, då tror jag att "ska det vara så här nu, jämt?"

My Kid Shoes sa...

Fine post and best blog I have ever visited, Thanks for the sharing great resource with us.

Fliselin sa...

Ha ha, jag tror också att "det ska vara så jämt" efter en dålig löprunda.

Librarybeth sa...

My kid shoes: yeah yeah , säkert.

Fliselin: men man hoppas ju på annat ;D