tisdag 20 augusti 2013

Igår; stallet

Vi testar nytt stall.
Inte för att det inte var bra där vi, dvs två av mina döttrar - red förut utan för att det körde ihop sig med tider och vardagen.
Så nu är vi på ett nytt ställe och stallet ligger fint, folket där verkar vänligt men djiiiisus!
Hästarna! Och lådor som hästarna bor i!!!
Jag ska förklara mig; hästen som min lilla, lilla, lilla skulle hoppa upp på igår var en D-ponny. Och det är inte jag som besitter den sortens kunskap, det är den äldre av mina hästintresserade barn som vet att det heter så.
Jag tyckte den ponnyhästen var...ehum väldigt stor.
Det tyckte min lilla, lilla, lilla tös också men det hon gjorde sin ridlektion med bravur.
Och så det här med lådorna.
- Mamma, det heter box, rättar min stora och lilla hästtjej som inte tyckte det var något konstigt med hästlådor. På förra stallet står ponnyhästarna i spiltor... visst heter det så?!
En box är en stor stall-låda med skjutdörr i det här fallet. Hästen är inte fastknuten någonstans, det märkte vi när vi skulle få stänga om Kasper igår. Han försökte gå ut i stallgången.
Kasper är alltså hästen, eller D-ponnyn då. Jag kände att det där med att peta in hästar tillbaka till sina egna rum, det är inte riktigt min grej. I vanlig ordning var jag mycket tacksam att min stora hästtjej var med.
Lilla, lilla, lilla tösen och jag vet inte vad vi tycker om hela arrangemanget. Lilla tyckte dessutom att Kasper hade en dålig dag eftersom han försökte fuska och lata sig under lektionen men det finns ju andra skitstora ponnyhästar man kanske får testa nästa gång.
Jag vet bara att jag kommer vara lite knäsvag nästa måndag också.

5 kommentarer:

Fliselin sa...

Oj oj oj. Tur för mig att inget av mina barn rider. Verkar vara livsfarligt!

hallinbloggar sa...

Ha ha, så underbart. Ja var en riktig hästtjej med både D-ponny och stor häst när jag fyllde 18. Har tävlat massor i hästhoppning och det var fantastiska år. Hästtjejer är bra tjejer så håll ut : )

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Hästar är väldigt stora. Det är min enda kommentar.

Tantaugusta sa...

Förr i tiden, dvs när jag var liten och red, måste hästarna ha varit mindre. Då gick jag obehindrat in och ut ur spiltorna (bara privathästar hade boxar på den ridskolan). Nu är hästarna enorma och vid de fåtal tillfällen jag är i ett stall vågar jag knappt gå i stallgången. Tänk om hästarna slår bakut! Då är man ju helt oskyddad. Nja, tänker inte uppmuntra just ridningen för mina troll. Har blivit för feg ;).

Librarybeth sa...

Fliselin: det är lite av en utmaning varje gång för mig...

Hallin: aha - du har ett förflutet som hästtjej!! Jag tycker allt det där är imponerande men jag kan ingenting om hästar själv. Absolut; hästtjejer är bra tjejer :D

Iwillnot: iiih, tänk på mig'rå som är stallet som en glad amatör... ;D

Tantaugusta: på sätt och vis är ju eg boxar bättre då, om man tänker på var den (stora) hästen står. Nä, attan det är en dyr sport också....!