tisdag 18 oktober 2011

This is what we in Sweden call a "buff"

A woman - a buff - a life liksom.
Det perfekta lilla eeeeeh tubbandet? för öronen när man löptränar, utför annan motionsaktig rörelse eller kanske bara fryser om öronen. Eller varför inte för att vara cool kanske - vad vet jag om sånt? Jag har denna när jag löptränar nu när min numera riktigt snubbiga nedsvettade turkepa hotar att blåsa av i höstvindarna.
Buffen är en slags elastisk snodd som man kan trä över skallen och placera över öronen, dra ner över pannan, ha som snusis runt halsen, som smurfmössa, som ansiktsskydd à la rånare och säkert på många flera olika sätt. Buffen kan vara tunn eller lite mer bred så det blir som ett jättebandage och självfallet finns det webbsidor som ger tips, här är t ex en och köpa? Här är en.
You look and you will find - a buff.

6 kommentarer:

Fliselin sa...

Nämen, jag har ju en buff!! Visste inte det! Köpte för flera år sedan i skidbacken. Används ofta som halsduk. Går inte att linda flera varv runt huvudet, gör din det? Ska ta fram till löpningen nu. Tack för tipset!

Anonym sa...

I like a buff a lot!
Himla bra till allt. :-)

Mrs J sa...

Men hjälp vad jag fick fundera på vad du brukade ha annars; turk-epa!? Jo jag är rätt trött idag.

Librarybeth sa...

Fliselin: du ser!! Nej, min sitter bara som ett hårband, superbra för man håller öronen varma men blir liksom inte överhettad i skallen...

Mia: me too!!!

Mrs J: HAHA, när jag läste mitt inlägg själv fick jag också titta en gång extra!!! Tur-kepa ska det förstås vara!

Camillas dagar sa...

Jopp, jag har en i röda nyanser. Brukar mest använda den då jag åker längdskidor och det för varmt för tjocka Craft-mössan eller tjocka Craft-pannbandet.

Librarybeth sa...

Camilla: se där! fler buff-fantaster! Ett utmärkt plagg!