tisdag 29 december 2009

Trendspaning; populärt plagg 2009

Om jag skulle ge mig på att trendspana lite så här i arla morgonstund så skulle jag säga att 2009 blev något av året då reflexvästen kom stort på många fronter. Kanske är denna trendspaning lite sent ute, kanske har reflexvästen sakta men säkert redan växt in i våra medvetanden.
Hur som helst så ser man nu för tiden den ilsket gulgröna reflexnyansen på många som tidigare inte bar denna typ av väst. Jag menar, reflexväst och just den där "rätta" nyansen var ju länge förbihållen olika yrkeskategorier som t ex arbetar ute i trafiken och verkligen behöver synas.
Ett tag stördes jag lite av att gemene man plötsligt kunde uppfattas som polis/vägarbetare/byggnadsarbetare/p-vakt mfl mfl. Särskilt som det vid närmare kontroll ofta visar sig vara en äldre herre som utövar sin dagliga stavgång i klart dagsljus.
Jag vill inte uppfattas som grinig, västen är ju absolut praktisk och fyller sin funktion och ska man löpträna i mörker måste man verkligen ha en på sig.
Det är väl mer känslan av att den där gulgrönreflexnyansen plötsligt har tagits över.

Men min trendspaning är som sagt lite sen, fransmännen har redan visat vägen; Karl Lagerfeld tog på sig västen och gjorde det redan förra året eftersom en fransman ska ha en reflexväst i sin bil sedan mitten av 2008. Vi hakar på och som det står i reklamen; den är gul, den är ful, den passar till ingenting. Men den kan rädda ditt liv.


bilden har jag lånat från kampanjen via Google förstås.

Inga kommentarer: