torsdag 10 december 2009

Så mörk är natten i midvintertid

Så, nu är ett lucialinne färdigstruket, glittret framtaget och det lilla tärnljuset ligger här och väntar. Fast egentligen är det ett ljus för en luciakrona men om man håller handen för så syns det inte. Det finns nämligen gränser för vad en mor kan åstadkomma i tärnljusväg en torsdagkväll runt halv elva.
Ett luciafirande är redan avklarat med tillhörande kaffestund och som en av arrangörerna åkte jag också på städningen men det var det värt. Det var ett så fint litet luciatåg. Lilla V ville absolut vara med trots att det frestar på att vara uppe och gå som pepparkaksflicka med läcker brun 80-talshatt från Marc O'Polo. Lilla S vann på lotteriet och kammade hem en hel låda med skumtomtar, hon var dock inte helt nöjd men hade tur och vann igen. Denna gång valde hon ett inslaget vackert paket. Väl hemma visade sig paketet innehålla ännu en påse skumtomtar vilket hon märkligt nog tog med fattning. Stora E har erbjudit sig att sätta i sig tomtarna men jag vet att det finns fler aspiranter, så här öppnas inga skumtomtelådor förrän alla kan vara med och bevaka sina intressen.
Och fortfarande är inga julklappar inhandlade - alltså - när det är lucia är det väl bara elva näääätter kvar till juuul?

Inga kommentarer: