söndag 12 april 2015

Céntral Káveház


Vi måste ju ha lite bildbonanza från Céntral Káveház också. Caféet ligger på Károlyi utca9 och har generösa öppettider - jag tror de håller öppet till 23.
Här kan man också äta en bit mat om man så önskar, då blir man placerad i restaurangavdelningen.
Men vi ville avrunda vår dag med någon typ av bakverk, någon valde visst ett rejält glas öl istället - och en Americano. Det går ju det också. 
När vi kom in blev vi som vanligt visade till ett bord men vi fick syn på lädersoffan och frågade om vi kunde sitta där istället.
Svaret var kort och gott; Nej. 
Inget mer. Servitören sa inget om att det bordet skulle vara reserverat och vi såg ingen skylt på bordet.
Nähä, tänkte vi men vi blev snart varse. Det tog inte lång stund innan soffan blev upptagen av synnerligen uppklädda äldre gentlemen som på något vis kändes som caféets stamgäster. 
De satt där sedan hela aftonen tillsammans, tog varsin tjusig kopp kaffe och diskuterade. 

Vi njöt i vanlig ordning av både det som sattes fram på bordet och miljön som sådan.
Här var vi för övrigt de enda turisterna, i ett hörn satt en ensam man och såg svår ut (filosof?) à la 20-tal. Några par som småpratade och sippade vitt (vilket jag också testade, gick utmärkt).
Ah - mitt favoritcafé i Budapest!

Känns som att palmen är så rätt där den står.
Blåbärsmacaronsen var bäst enligt uppgift.
Det där är en Doboskaka.
Den är god.
Och precis lagom.
Kändisar.
Ja, fotografen tycker precis som jag att lampor - det är något alldeles extra det.

Ett synnerligen prisvärt cafébesök, här blir man inte skinnad som finfikafantast.
Fler cafétips läser du vältajmat nog om i lördagens DN (lördagsbilagan)! Där nämns bl a café New York på Erzsébet körút vilket vi struttade förbi men fann lite onödigt dyrt för vårt stora gäng. Dyrfika hade vi ju redan testat, vi gick istället på Szamos men mer om det i ett annat inlägg.


2 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Mysigt, mysigt! Åh, vad jag ska fika i Prag!

Och du skriver riktiga vykort! Imponerande. Jag brukar skriva till mamma, men har alltmer övergått till att skicka med appar, av bilder jag själv tagit. På oss osv. Inbillar mig att det också är uppskattat. Eller också vill jag bara att det ska vara så ;)

Librarybeth sa...

Iwillnot: vi får våra infall när det gäller vykort. Det är några utvalda ur generation Ä som erhåller dessa. Förut skrev jag ständigt vykort, alla tider på året... oavsett resa. Synd att man slutat med det.
Och fikakulturen är GOD i Prag också!!!