söndag 12 april 2015

Vi badade också

Det här är saluhallen.
På tisdagen valde vi att bada. Det tycker jag man ska göra när man är i Budapest - här finns många vackra bad att välja på och vårt val föll på Széchenyibadet.
Därifrån har jag inga bilder då vi valde att lämna både kamera och telefoner hemma.
På Széchenyibadet finns det utomhusbassänger och i den stora vackra bassängen med de obligatoriska herrarna som spelar schack, håller vattnet en finfin temperatur på 37-38 grader.
Jag har svårt att tänka mig ligga här och löga mig en varm sommardag - för sommaren blir varm i Budapest, men så här - en lite småkall april dag då det var knappt 8 plusgrader i luften var det helt
u.n.d.e.r.b.a.r.t.
Varenda trött muskel av löping bara mjukades upp sakta men säkert. Vi testade också bassänger inomhus, med lite olika temperaturer men föredrog bassängen utomhus. 
Vill man simma hålls man i simbassängen och där måste man ha badmössa. Turister javisst men locals också, entré för en vuxen går loss på 150 pix, då kan man stanna läääänge. Det finns också möjlighet att köpa en biljett för endast 2 timmars bad. Vill man ha massage kostar det någon hundralapp.
Hade vi haft fler dagar på oss i Budapest hade vi testat något mer bad, medan man ligger där och känner hur avslappnad man blir kan man ju höja blicken och beundra miljön. 

Efter badet mellanlandade vi snabbt "hemma" i lägenheten - sedan kvickt ut igen. Vi var lite lagom mosiga och bestämde oss för att kika på Stora saluhallen vid Fövamter. Vacker både på ut- och insida men jag får nog tillstå att vi tyckte t ex saluhallen i Riga var lite skojsigare...!
Stiligt är det.
Jamen vi tar väl några hus också.
Sedan drog vi runt på stan lite planlöst och inget är väl så trevligt som den helt oplanerade shoppingen när man plötsligt hittar ett par riiiiktigt vida brallor med prickar. Bara så där.
Påse påse!
Och nu är vi fikasugna. Igen.
Och här har ni universitetsbibliotekets ehum..."lilla" kupol.
Bäst man knäpper en bild.
Om du bara tänkt gå till ett café i Budapest, vilket i sig är dumt men okej, låt säga att du vill bara gå till ett - då tycker jag att du ska gå till Café Central eller Centrál Kávéhaz som det heter på ungerska.
Det är inte ett café som flörtar tokmycket med turisterna. Nope.
Det är betydligt mer ekonomiskt att gå hit också, går inte att jämföra t ex med Gerbeaud (som är dyyyyrt, jag betalade medan Mannen var på herrarnas och det var nog bra det).

Inga kommentarer: