torsdag 14 februari 2013

Rom - a room with view


Här finns ingen snö.
Det är grönt. Solen har värmt mitt ansikte.
Vi bor granne med påven. Jo, det är sant. Vatikanen är här alldeles intill och jag kan se Peterskyrkan om jag kikar ut genom ett hallfönster. Bilderna här ovan är ut över det lilla torget åt sovrumssidan.
Självfallet valde vi att leta upp en pizzeria, det fick bli den där sortens tunna pizzor med god, god tomatsås och mozzarella. Undertecknad såg till att få ansjovis på, det är godare än det låter.


Vad gör man sedan när man sitter där i Rom, magen är mätt och man har smuttat klart på sitt glas rött. Kidsen är lite gladare än nyss, de är mätta men kommer bli trötta tidigt eftersom vi steg upp för 200 timmar sedan - så känns det som i alla fall... jo man går en sväng.
Man vandrar hela familjen bland husen, utmed Tibern och går bort till Pantheon och beundrar arkitekturen och det faktum att där, där har Pantheon stått väldigt länge. Och hemma i Svedala gnetade man med små fornborgar (fast det visste man ju inte då, att det var små fornborgar man byggde) när detta Pantheon redan hade hunnit bli en gammal byggnad här.
Inne i Pantheon spanade vi upp mot det gigantiska hålet i taket och såg himlen bli sammetsmörk.
Sedan gick vi hem.
Handlade i vår (det har redan blivit vår) affär.
Kvällsmaten blev väldigt konstig, kaffe och mjölk eller te, skorpa, någon brödbit och oststavar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart! Och blå himmel dessutom. Jag älskar Rom, och är allt bra avis. Var där i augusti senast. Lovely! Anna panna

Marie sa...

Åh, Pantheon! Denna urgamla betongbyggnad. Lite byggnörderi: om man fortsätter kupolens form så tangerar den fortsatta cirkeln perfekt med golvet. De kunde det där - romarna

Sara sa...

Åh, va härligt det ser ut!

Camillas dagar sa...

Men nu blev man ju inte ett dugg avundsjuk... suck!
Njut av sol och snöfritt!
Kram!

Librarybeth sa...

Anna panna: känns direkt - det här gillar jag! ;D

Marie: :D ja, och det är så många byggnader som imponerar! Pantheon var helt otroligt att se, kändes magiskt att komma där i kvällningen. Man kan inte låta bli att fantisera hur besökare fr när och fjärran känt när man möttes av denna syn för länge, länge sedan...

Sara: :D och det fortsätter flera dagar till!! hurra!

Camilla: lovar!!! kram!