måndag 18 februari 2013

Luffarmat i Rom

Igår lagade vi faktiskt mat hemma i lägenheten, vi var alla så trötta att vi inte orkade gå på restaurang. Nu hade tyvärr Franchi (på Via Cola di Rienzo) söndagsstängt (bra att veta) så vi gick till mataffären Bila strax intill, som ligger i varuhuset Coin. 
Coin är italienska motsvarigheten till tja, låt oss säga Åhléns. Bila var välsorterad men jag har varit i läckrare mataffärer (usch - det där lät bortskämt, sudda bort det).
Både gott och trevligt blev det när vi i sedvanlig ordning åt luffarmat. Luffarmat vet ni som följde Libby på båtluff i Grekland, att det är när familjen rör ihop tomatsås med fin pasta.
När man är så här i lägenhet i Rom, då blir det förstärkt luffarmat vilket innebär lite mer luxury, vad sägs om finfina oliver, inlagda kronärtskocka, blandad grönsallad och fin skinka till den som vill ha det.
Korv och ost, korv och ost.
Men Franchie då? Jo, det är en mycket fin matbutik precis intill Castroni, berömd för sina råvaror. Här hittar du också färdiglagad mat, bra om man vill utflykta sig en smula. Välsorterad på ost, charkuteri och pasta så klart.


Många sorter blir'e.

Fast det här är en interiör från Castroni istället....
alla bilder tagna av Nora

2 kommentarer:

Vesnas vardag sa...

Gud så mysigt, önskar jag kunde resa mer jag med.

Anonym sa...

Grattis kramar och hurra hurra för dig idag.
Önskar Nickan