fredag 13 juli 2012

Båtluffarna drar vidare

Chalki har blivit hela familjens favorit. Tror jag sagt det förut men måste poängtera det; här har man som turist blivit välkomnad men absolut inte på något överdrivet sätt. Chalkiborna har en avspänd inställning till sina turister, mycket skönt tycker vi. Egentligen är sandstranden inte den bästa, bästa vi besökt - ändå ligger Chalki bra till bland våra favoritöar. Det är stämningen och den charmiga staden, badterasserna som gör det extraordinärt fint här.
Och kanske "vår" mataffär, idag skickade vår köpman med oss lite grekiskt godis. Han är så glad när vi kommer in och språkar lite. Han gör ett försök varje gång att lära oss några ord på grekiska....
Men sent imorgon är det dags att dra vidare. Då stänger vi den vackra blå dörren till vårt lilla ställe och tar vi färjan tillbaka till Rhodos.
Så är det - en båtluffare drar vidare...

1 kommentar:

Nickan sa...

Hej . Vilken resa ni är på. Dina rese berättelser är som vanligt suveräna. Vilka bilder du delar med dig till oss. Kram ifrån mig som "bara " är i Landskrona men det är härligt här med. Idag går resan till en stor shopping ort.