tisdag 30 oktober 2012

Frusen Libby i Riga

vilken ska man välja egentligen?

hmm, är det pudersocker på den där eller...? 


frusen Libby

Nej, vi fikar inte riktigt hela tiden. Idag har vi bara hunnit med två cafébesök. Det är tätt med olika typer av caféer och konditorier här, synnerligen sympatiskt drag i en stad. Det fina är att det finns moderna, flashiga caféer blandat med konditorier av mer äldre sort. Både tjusiga och de som är mer enkla till sin utformning. Och överallt är det fikande människor i alla åldrar, det är damer som behåller hatten på blandat med skolungdom och hippa brudar och äldre gentlemän i en fin blandning. 
Vintern har kommit tidigt, det är inte ett normalläge har flera Rigabor intygat. Det gör att vi kommit lite i julstämning trots att här lyser all julskyltning med sin frånvaro.
När vi reser blir det inte bara cafébesök, det blir mycket promenera-runt också. Idag har vi hunnit kika lite på gamla stan och den är brokig och fin som sig bör. Hissen upp i S:t Peterskyrkan tog vi också och hamnade i blåsten på 72 meters höjd. Fin utsikt även om vi frös som sjutton.
Mannen vill äta surkål, kidsen dissar. Libby säger att vi låter far få sin surkål någon dag så får vi ett utmärkt förhandlingsläge om vi får lust att gå i något varuhus.


2 kommentarer:

Åsa sa...

Mannen kan slå en pling om det önskas surkål! J har varit med och tillverkat 100 kg som just nu står på jäsning - dock inte hemma hos oss tack och lov :)

Librarybeth sa...

Åsa: :D Mannen blev genast intresserad!! Jag hör av mig!!