lördag 21 juli 2012

Tårta UTAN naglar

Vi firar lite.
Har man en tösabit som är född precis mitt i sommaren så blir hon allt som oftast firad på bortaplan, än här än där. Damen i fråga är van, hon har funderat och tror sig ha firat sin 3:e födelsedag på hemmaplan, möjligen 4:e också men det är inte säkert. Annars har det blivit på annan ort, i Sverige eller Europa. Det finns vissa fördelar med det, både kända och okända brukar ju passa på att gratulera med sång, gratulationer, presenter, choklad eller varför inte sprakande tomtebloss i spontant ihopsvängda glassefterrätter på restaurang.
Men idag firar vi som sagt lite på hemmaplan därav tårtuppdraget.
Och det är Pinocchiotårtan som är beställd - passar ju bra, jag börjar ju få upp en viss rutin för den nu och tycker fortfarande att det är roligt att jag fått ett namn på den. Det ska enligt receptet vara mandelflarn på tårtan men det ser ju ut som naglar så det går fetbort tycker kidsen. Och jag opponerar mig inte, bara jordgubbarna och grädde är på plats så är jag med.
Solen har hittat hit också, Mannen storhandlar (YES!) och jag går och sjavar runt i sunkkläder. Ingen idé att byta om när man ändå ska dra på sig löparkläderna så snart tårtan är fixad.
Lördag och jag ska jobba på måndag.

5 kommentarer:

Lisa sa...

Samma här, har också firat de flesta födelsedagarna på annan ort i Sverige och utanför Sverige. Hälsa födelsedagsbarnet och gratulera!

Villa Frejas bokblogg sa...

Grattis till dottern.
Så gott med tårta :)

Camillas dagar sa...

Grattis till dottern! :)
Det där är min oftast bakade tårta också. Marängen blir så fluffig och bra om man vispar den smeten i en plåtbunke eller i mitt fall i en stor kastrull, då jag inte äger någon bunke i plåt... Mandelflarn har jag inte heller på, det är alltid någon som är nötallergisk eller så.
Usch, jobbångest är inte kul. Jag hade min förra helgen - men nu har jag fixat en vecka och det är inte så hemskt faktiskt.
Kram! I morgon ska jag nog testa att springa lite igen.

Akan-Kakan sa...

Naglar? Iuu! Hoppas den nagelfria tårtan blev god, och grattis till dottern!

Librarybeth sa...

Lisa: kan tänka mig att du har samma erfarenhet!! :D

Husfrun: smakade fint!

Camilla: ja, gilla på den smeten! Nästa gång ska jag testa plåtbunke!!!
Jobbågren är tuuuungt!

Akan-Kakan: no nails=smaskens!;D