onsdag 18 juli 2012

Letar

Nähä, man kanske skulle ta och ge sig ut på en löprunda.... ska bara hitta motivationen först. Vet inte riktigt var jag har lagt den. Tror den blev kvar på någon av de grekiska öarna faktiskt.
Och det var ju inte bra eftersom jag har någon slags halvhjärtad ambition att klämma en mara i slutet av augusti.
Ska väl smaka på't om en stund får vi se....

11 kommentarer:

Fliselin sa...

Välkommen hem till sommarsverige!(Var är värmen?)
Oj! En till mara?! Imponerad! Har du något upplägg på träningen? Jag har fullt sjå med mitt halvmaraprogram. Det tar tid, men jag gillar det.

Karin LG sa...

Hatten av för maraton-ambitioner!

Camillas dagar sa...

Oj, vad är det för mara? Duktiga du! :)
Jag tror att din löpinspriration blev kvar på Chalki.

Camillas dagar sa...

... och jag har problem med uppläggningen för min mil. :D
Olika nivåer här Fliselin och Libby.

Librarybeth sa...

Fliselin: jag följer i nuläget inget färdigt schema, ska försöka komma upp i 3-4 mil i veckan + köra intervaller. Jag vet inte om det är hållbart... jag är väl i vanlig ordning lite efter vad gäller laddning för mara så vi får se hur det går med det.

Karin LG: :D tack!

Camilla: jag trodde det också. Det var så tokvarmt att springa där... men jag hittade den igen, haha. Det är en mara här i länet som Mannen sprang förra året.
Kom ihåg att man tävlar mot sig själv - du jobbar på bra!

Fliselin sa...

Just det,man tävlar med sig själv! Camilla, du gör en fantastisk prestation med din klassiker!

Fliselin sa...

Funderar, funderar, ligger på den träningsnivån nu... skulle man klara en mara då? Lockande!
Intervaller, jobbigt men förstås bra! Vad kör du för intervaller?

Librarybeth sa...

Fliselin: absolut Fliselin. Det är tempot som man får lov att anpassa, vill du springer skiiitfort på en mara behöver man säkert mer mil i kroppen. Intervaller suger jag på men biter förstås ihop.
Springer 500 m (plant, svag lutning på den sträckan jag kör, mkt svag!) vila 1 min. Håller skapligt högt tempo men man ska anpassa det som man orkar. Springer det fram och åter, efter 5 vändor vila 2 min sedan 5 vändor till med 1 min vila mellan varje. Känner man sig stöddig kan man ta två vändor till, haha.

Fliselin sa...

Springa skitfort är nog inget för mig. Svåer att få ned tiden, har kanske varit för mesig på mina intervaller, är likson lite rädd att inte orka. Tack för tipset på intervallträning. Har du mätt sträckan eller använder du Runkepper el dyl? Jag springer själv och har inga följeslagare på längre löpning, därav intresserad av tips och råd etc. Jag ska grunna på ev ännu längre lopp. Nu är ju halvmaran i september och kanske man ska ta saker och ting i "rätt ordning" Midnattsloppet är i augusti.

Jag förstår att du vill köra en mara under mer normala förhållanden. Du gjorde en fantastisk bedrift och en bra tid också! Tänk, kallare än på julafton och regn på tvären. Hoppas att det är ok med löparfrågor?!

Librarybeth sa...

Fliselin: :D - gilla på löparfrågor. Det får mig att känna som värsta löpargurun ju ;D nävars, jag tipsar gärna om det lilla jag kan, det är kul. Och känslan av att inte våga, rädd att inte orka den delar jag med dig. Jag kan fega lite. Det är dumt, du kommer se att du fixar men om jag ska tipsa dig om något viktigt så är det att du ger dig ut på en lång runda, smaka verkligen på att springa långt. En mil är en sak, två något helt annat (om du inte redan gjort det). Fyra mil är sannerligen något helt annat. Det är långt och det sliter faktiskt, även om man orkar så känns det i höftparti, knä tja lite olika för olika löpare. Att ta saker i tur och ordning är klokt!
Intervallsträckan har jag förmånen att en löparkompis mätt med sin Garminklocka, tror du kan göra det samma med RunKeeper. När du springer intervall; skena inte som en galning. Lägg dig gärna i ett högre tempo än ditt vanliga men försök hushålla m krafter så du kan ta flera vändor inte bara kollapsa efter två. Det ska vara lite tufft. Slarva inte med vilan, unna dig 2 min vila efter 5 vändor. Det låter som jag är supersnabb, det är jag inte. Mer den sega typen haha.
Och när du springer halvmaran; smörj in dig vid armhålor och insida lår med förslagsvis Försvarets hudsalva - man kan få skavsår som gör sviiinont när man springer långt!
Maran jag ska springa i aug är inte så kul bana men jag vill ändå testa... till nästa år vill jag utomlands...!

Fliselin sa...

Tack för ytterligare tips och råd. Jag har sprungit över milen flera gånger, träningrundan ligger ogta på milen. 2 mil har jag provat på kanske 3 gånger. Imorgon räknar jag med ny runda på 2 mil. En gång sprang jag 2 mil varav 1 mil i terräng, det var tufft! (Inspiirerad av din terränglöpning!) Jag har tänkt och känt att längre sträckor sannerligen är något helt annat, men utmaningen är ju kul! Kanske ska prova att gå över 2 mil snart. Grattis till dagens fina löprunda! Det är bra läge at träna nu när jag är ledig. Ja visst vore det kul att sticka utomlands