tisdag 3 juli 2012

Några bilder från dagen

Vi ägnade som sagt dagen till att strosa i gamla stan. Rhodos stad överraskar mycket positivt. Det är en vacker stad med ett fantastiskt arv från medeltid. Det känns att det är en lite större stad, präglas av ett annat tempo. Visst, här är turismen stor, konstigt vore väl annars, med mycket kommers men vi har inte upplevt det på det lite kvävande sättet. Och visst kan en del "inkastare" vara lite väl enträgna men inte så påfrestande som vi te x upplevde på Kos.
Spännande med den vackra ringmuren, historiens vingslag med Johanniterorden i centrum. Alla olika kulturer och nationaliteter som satt sin prägel på staden och ön genom århundraden.

6 kommentarer:

Amy sa...

Märker ni av krisen någonting? Efter alla skriverier föreställer jag mig att det skulle vara lite öde och typ, inget på hyllorna i butikerna, a la Soviet.. :)

mis(s)match sa...

Så fina bilder. Och det är bara dag 1!

Librarybeth sa...

Amy: nej, möjligen att man sänkt priser en smula på restaurangerna men det stämmer inte överallt. En pizza te x kan gå loss på 70-96 svenska kr. Ingen direkt rörelse i de dyra klädbutikerna. Ska bli intressant att se hur de små öarna tacklar detta. Kan vara tuffare för dem kanske!

Mis(s)match: :D

Camillas dagar sa...

Åh, men fint! Ganska mycket Visbykänsla va? Jag tycker att jag känner det ända hit.
Kram

Petra sa...

Ja, det är så fint! Vi var ju där för tre år sedan och blev som ni glatt överraskade över känslan och historiens vingslag. Ska bli kul att följa vart ni åker efter detta!

Librarybeth sa...

Camilla: absolut! Fast här har ännuI mer bevarats!

Petra: :D det är väl omhändertaget och så vackert!