onsdag 1 juli 2015

TravelBeth har piggnat till

Ja. Efter att ha tjurat lite (jag alltså) eftersom Mannen hävdade att han gått in i reseväggen (jag hävdar alltjämt att någon sådan inte finns) samt påpekat att vi borde skrapa och måla fönster (nae, nu är det lite dålig mottagning här) så tog vi vårt förnuft till fånga och försökte få till någon slags road trip för sommaren 2015.

Vi har skrotat Greklandstanken för rätt länge sedan och snurrat runt både långt bort och nära - i tanken.
Sedermera har hela projektet landat i söderut mot Helsingborg och över till Danmark.
Det ska självfallet bloggas så den som vill kan med andra ord följa med.

Kanske är det på sin plats med en preview och planen är alltså att bl a besöka Fredriksdal - friluftsmuseum vid Helsingborg, ni kan säkert räkna ut vem som kläckte den idén.
Det ska finnas fina trädgårdar där så inte mig emot. Sedan piper vi över till Helsingör men åker nog bums till Karen Blixens hem strax söder om Helsingör om jag inte har helt fel (undrar vem som kom på den idén).
Sedan vidare till Mön - denna vaaackra plats dit vi längtat tillbaka sedan vi stannade där på en annan road trip för jääääättelänge sedan. Då var kidsen suuuupersmå och vi hade full passning med att bädda alla våningssängar och fixa käk typ samtidigt. Gölliga och små var de då.
Nu är de gölliga och stora och jag är så GLAD att alla ungar ska med!!

Här gäller det att inte vara ute för länge på resa för då blir de stora tokiga på oss men en knapp vecka ska de väl stå ut får man hoppas.
Japp.
Så får det bli.
Om det nu händelsevis skulle få för sig att bli finväder också då återstår väl att se men jag som dedikerat mitt liv åt biblioteket jobbar självfallet hela denna helg när det ska råda kanonväder.

4 kommentarer:

Camillas dagar sa...

Yes! Mön! Vi har också pratat om det i år. Så himla fint där ju! Varit där för 15-20 år sedan. Ska spana in er rutt. ☺️

Marie sa...

Mmm, bra med lite resa då och då när det rycker i restarmen. Det där med väggar tror jag inte på. Semester är till för ledighet inte målande...

Borde det inte bli lite Lousiana också när ni ändå är i krokarna?

Vi drar (om bilen behagar bli lagad senast imorgon) på minisemester till Apelviken, Varberg för några dagars surf innan vi vänder uppåt mot Vikbolandet igen. Sedan avslutar vi semestern med långresa.

Petra sa...

Det där blir toppen! Finfina idéer. Behöver ni mer input så är ju Louisiana förträfflig miljö. Och många talar om slottet i Helsingör (Hamlet du vet)som en sevärdhet. Klart man kollar bloggen :)

Librarybeth sa...

Camilla: ja, det är otroligt vacker natur där, helt i min smak; hav, bokskog och vita klippor. Hoppas att det kan bli lite bad!

Marie: ja, det måste bli en liten resa - det kände vi när vi tänkte efter! Jag tror inte heller på det där med slit o släp ;D Låter som bra road trip för er!!!

Petra: Louisiana har vi ju faktiskt inte besökt ever! Däremot har Hamlet-slottet fått flera besök av oss då vi haft det som fikapausställe många gånger på våra bilresor ut i Europa! Himla fint ställe. Tror det blir en lagom road trip för oss i år!