lördag 25 juli 2015

Sköna dagar på ön Mön part two

Den som inte går igång på vackra naturupplevelser gör bäst i att titta bort för här följer nu en bildbonanza från en av våra dagar på Mön då vi gick många gröna kilometrar i den skönaste av bokskogar (my kind of naturtyp), därpå trappor (många) ned till havet för att sedan skåda upp mot den imponerande klinten. 
Och ville man kunde man variera sig genom att spana ut över det vackra stilla havet. Solen sken (jovisst gjorde den det) och vi hade finfika med oss. 
Ingen stress, bara strosa och prata och beundra allt.

En del platser gav oss rejält med svindel, iiih - det är högt upp!!!

Lite klint från sidan.

Och bokskogen var så där förtrollade. Overklighetskänslan var total, som en studio eller ett sagolandskap.


Tror vi gick 3-4 km i skogen innan vi valde trappor ned mot stranden.
Det finns flera nedgångar, vi valde att gå så länge vi kunde i bokskogen.
Mäktigt!
Tröttnar man på att gå utmed havet? Nope.

Klinten. Hög! Och gammal. Vita kritklippor som har många år på nacken. Klinten är porös och märklig att ta i, man förstår att det sker ras här då och då. 

På vår promenad utgick vi från Möns klint Geocenter, där kan man parkera bilen (liten avgift) och det finns trappor ned till havet. Lockas inte att ta den närmsta trappan, gå hellre en bit bort, då slipper du den där flaskhalsen av folk och kan känna av lite ro. På Geocenter finns en utställning vilken vi inte brydde oss om att besöka, där finns också toaletter (gratis) och en restaurang.

bilderna tog min eminenta fotograf Nora

Inga kommentarer: