söndag 26 juli 2015

Louisiana

När dagarna på Mön tog slut, för det gjorde de ju och vi måste resa hemåt valde vi att göra ett stopp på Louisiana, detta snyggsnygga konstmuseum som jag hittills inte har besökt. 

Vi möttes av en precis proppfull parkering och hann tänka määäh..... vi var lite sega och trötta och när vi väl var inne på museet kändes det ett tag som att allt skulle floppa. Ni vet, ingen är liksom på.
Luttrade styrde vi in oss till restaurangen innan allt gick överstyr för intag av föda och tack och lov! alla hittade något att äta ur den fina buffé som vi köpte in oss på... pjuuh. 
Och vi fick till och med bord på restaurangens uteplats i lagom sol och kunde sitta där och blicka ut över sundet och spana in Helsingborg där på andra sidan. 
Sedan är vi inte så där vidare värst pålästa när det kommer till konst (vänta, vad exakt är jag påläst på ever liksom...?) men då och då är det himla skoj att gå på den sortens museum, också. 
Äh, man måste inte vara påläst, man kan kolla och fundera/ta intryck, så jobbar jag. 

Med kidsen var det blandat när det kom till detta museibesök; äldsta gick igång på alla cylindrar (för att inte tala om museishoppen), nästäldsta not so much. Hon placerade sig mer än gärna i foajén med sin bok och visade ett heroiskt tålamod med oss andra. Nästyngsta gillade rejält och yngsta, tjaaa, hon gick igång på en del, annat inte och då lägger hon in växeln för lite gnällmood vilket en luttrad fyrbarnsmor pallar rätt bra vid det här laget efter x antal museibesök.

På det hela taget; finemang! Vi hade lite svårt att slita oss från Danmark men tog till slut färjan över sundet och åkte hem.
Så fort vi kom över sundet började det att regna....!
Alltså, den där kalla melonsoppan! Supergod. 
Okej, var ska vi börja?
(vad sägs om att börja med att jobba på hållningen?)
Okej. Svart.
Hmmm. Lakrits.
Snyggt. Och gott.
Går i trappa och instagrammar.
Suveränt wifi på museet btw.
Och med det avslutar vi rapporteringen från Danmark.
och bilderna vet ni vid det här laget är fotade av
min egen medföljande fotograf Nora (det är smidigt och så blir det så bra)

4 kommentarer:

Fliselin sa...

Så kul att läsa om er Danmarksresa. Blir sugen en sådan resa nästa år. Du är saknad på bloggen, med dina dagens. Men nu så roligt att få en sådan fin rapport.
Är själv nu vid kalmarsund Och snart på Österlen.
Kram

hallinbloggar sa...

Så kul att läsa om er fina resa. Du skriver så himla trevligt och jag saknar dina blogginlägg!! Vi tar en korttur till Danmark och ska bo på ett riktigt pensionat i Hornbaek några nätter. Danmark är mysigt!

Marie sa...

Jag gillar Louisiana för läget, utsikten, viss del av konsten. Men framför allt för att huset är vackert i sitt syfte att främja konsten samtidigt som utsidan får komma till tals.

Er resa var vacker skildrad genom Noras kamera.

Imorgon åker vi iväg på vår semesterresa till ett förhoppningsvis soligare Kalifornien

Librarybeth sa...

Fliselin: det var kanonfina dagar, fick räcka så med en liten road trip denna sommar.... Åh, Österlen - ha det bäst!!!

Hallin: tack Hallin!! tack!
Är stor Danmarksfantast!! :D

Marie: Instämmer!! Och ja, himla smidigt med egen fotograf, en duktig sådan ;D
Ha en riktigt skön semester där, är fullständigt övertygad om att ni får ett helt annat väder....!!