måndag 27 juli 2015

Hufvudstaden kräfva ett besök

När vi inte gnetar med hemmasysslorna ser vi till att roa oss.
Och minsann, det gör man så bra, så bra i den kungliga hufvudstaden.
Sagt och gjort. På Mannens födelsedag pep vi dit, bara över dagen den här gången vilket funkar utmärkt när man kliver upp i halvottan och sticker iväg.
Programpunkt ett; Riddarholmskyrkan!
Det är Mannens födelsedag och han väljer. Han väljer dessutom så bra och vi ser till att pricka in visningen klockan 11 sharp.
Och vad det gör mycket när man får en sådan där engagerad och glad guide! 45 minutrar fullmatade med historia; vi fick bra koll på alla kungligheter som ligger där för den sista vilan.

När man varit kulturknutte en stund så trängtar man ju efter en rejäl kopp kaffe så vi traskade genom ett mulet Stockholm bort till café Vetekatten. Här ville vi inte riskera att faila så vi valde ett säkert kort vid val av fikaställe.
Det blev både smörgås och gofika och en trevlig stund innan vi klämde in lite speed shopping.
Här valde vi att dela på oss för att höja effektiviteten, Mannen valde att strosa till Alewalds (friluftsprylar) och jag försökte hetsa honom att köpa sig (ännu) en ryggsäck inför höstens vandring (jag ska inte med) i de slovenska bergen men nej. Han körde snållinjen och skulle inget ha, fast han hade födelsedag och allting.
Sedan fyndade yours truly ett par skor (obs, annan butik) och sedan valde visst vi andra en himla massa andra butiker som vi snabbt checkade av. Mannen försökte kolla av Asics men hamnade visst på Svenskt Tenn i alla fall.
Så kan det gå. Det är ingen idé att kämpa emot.

Men mer kultur blev det, programpunkt nummer två; vi hade paxat biljetter till en visning på Hallwylska museet vid halv sex.
Dit går jag så gärna med någon slags regelbundenhet och här fick dagens andra proffsiga guide som tog med gruppen till de olika rummen och berättade med mycket inlevelse. Kidsen var supernöjda och det betyder att föräldrarna är superdupernöjda.
Sedan var det plötsligt kväll och vi fick ha snabba fötter till bilen - vi hade ju en date med småkusinerna eftersom vi så flott blivit inbjudna på middag hos syrran. Man fixar väl för sig.

Stiligt värre i Riddarholmskyrkan...
...vilket i sin tur krävde finfika. 
Beundrar en fotpall. Tänker att om det blir en storvinst på lotten.... då...
fast det innebär att man bör köpa en lott också. 

Elle belle bi... det är som att vara i en godisbutik...

....man vill liksom plocka en påse full.
Looking for Mr Darcy.
och inte blir ni förvånade att jag fått bilderna av Nora

6 kommentarer:

hallinbloggar sa...

Stockholm är alltid fint att komma till. Hallwyllska gillar jag mycket men Riddarholmskyrkan måste jag se!

Anonym sa...

På tal om lotter...vi har en vinstlott från Örebro vi måste lösa in och skrapa tillsammans. Hoppet om en fotpall kan leva vidare.../Karin

Camillas dagar sa...

Mysigt! Vi har också fördelen att vi kan åka till Stockholm över dagen, tar 1,5 timme för oss lite drygt att åka dit. Ni verkar ha haft en fin dag. Blev det någon shopping på Svenskt Tenn?

Librarybeth sa...

Hallin: trevligt med en dagsutflykt dit!! Riddarholmskyrkan väl värt ett besök, försök få till det med guide, det gav så mkt extra!

Karin: åh, spännande! Kom inte ihåg att Örebro-lotten! Ett underbart initiativ förresten! Aaah, känns redan som att det är läge att bestämma tyg på sin pall alltså....!

Camilla: hehe, från Tennet kom jag ut med servetter i vanlig ordning ;D ;D

Tantaugusta sa...

Herregud, jag får skärpa till mig. Har inte varit på Svenskt Tenn sedan jag flyttade ut till förorten. Buähhhhäää.

Librarybeth sa...

Tant Augusta: aj aj, det var illa ;)