måndag 15 juli 2013

Saker att fundera över when you're in Britain


  • varför, varför, varför har man två kranar? En med varmt (kommer alltid superlite) och en med kallt (kommer mycket) på varsin sida om handfatet i England? Opraktiskt och apigt dåligt då man måste skopa vattnet och låta kranarna rinna i onödan medan man desperat försöker tvätta bort sminkborttagningsmedel.

Märkligt tycker jag, någon engelsman/kvinna måste ju ha testat gemensamhetskran och tyckt att "hm, god damn it, det här är smart".


  • varför, varför, varför är det så löjligt dålig skjuts på spolningen på toaletterna? Det är inte bara opraktiskt, det sorterar in under snubbigt också.

Ingen där heller som jämfört med hur andra har det med sina toaletter?

  • och så var det ju det här med vänstertrafiken, miles, yards och sånt. Visst är de väl för goa att de håller fast vi detta. Eller inte.


  • och varför blandar man bönor med chips (här: pommes frites) när man är så duktig på att få chipsen så krispiga? Vill man inte ha dem krispiga?


  • kärleken till heltäckningsmattan har jag också svårt att förstå, liksom de vansinnigt dåligt isolerade fönstren. Jag tror jag skulle frysa ihjäl här om vintern för man har ju kalla vintrar trots allt. De ställen vi bott på har stoltserat med glipor när man stängt fönstren. Hu. Då hjälper det baske mig inte med att man har heltäckningsmatta.


Men gudars vad bra de är på att köa, engelsmännen! Bäst i världen kanske? Vid bussen, t-banan, kiosken you name it.
Och sååå artiga. Och de flesta jag mött har varit snälla.
Och om man nu inte tycker att det engelska köket är det flottaste i  Europa så är de ena riktiga proffs när det kommer fika, te och scones.
Naturen är underskön på landsbygden och jag älskar London så knaskranarna är förlåtna men det blir fint att komma hem till sina egna kranar!

3 kommentarer:

Fliselin sa...

För att de är charmigt super-konservativa och tror att de har Medelhavsklimat....

Anonym sa...

Kranar: det är meningen att man ska tappa upp vatten i tvätthon och då blir det lagom varmt. Dock: uäck!!!
Dragiga hus och heltäckningsmattor: de tror att de bor i ett varmt land men om det ändock skulle dra är det så bra med fitted carpets... Och de drar vattenledningarna på utsidan av husen för att de är så lätta att laga då när de fryser sönder...
De närmar sig metersystemet inch by inch ;-)
De säger ju åtminstone temperaturerna i C nuförtiden. Istället för F.

/karinssurvey

Librarybeth sa...

Fliselin: :D nåt sånt måste det vara!

Karinssurvey: exakt - pjuuuk. Det känns inget vidare.
och det där med rören är för rart... för sönder går det ju, rören. När de sitter så där oskyddade:) Ja, tack o lov, charmiga och vackert land är det iaf!!