lördag 28 september 2013

Tempelhof

Att hämta sin nummerlapp på Tempelhof var ett litet maratonlopp i sig. Förstås massor av folk och jag har varken ro eller ork att kolla in löparprylar i det där stimmet - det gör jag aldrig på den här sortens evenemang. Orka prova löparskor i den där miljön liksom.
Mässan låg i Tempelhof som är en nedlagd flygplats i centrala Berlin. Det var visst här den här flygplatsen som användes när Berlinborna sattes i blockad strax efter andra världskriget. Hit flög man in förnödenheter till befolkningen och förutom dess historia är flygplatsen är rent arkitektoniskt mycket, mycket vacker.
Det var läckert att få gå runt på området precis utanför de olika gaterna. Bagagebandet, serveringar - allt är liksom lämnat kvar så det syns alltjämt att det har varit en flygplats.

Kön till själva nummerlappsuthämtningen var det inte lika mycket Ordnung över som resten av arrangemanget men när jag väl fått komma in på den arenan var själva kön till damernas nummerlappar väldigt kort i förhållande till herrarnas....
Med den tjusiga maratonpåsen på axeln kunde vi sedan vara lite turister under dagen.
Vi hamnade på Jüdische Museum som också var en vacker byggnad. Utställningarna var bitvis lite plottriga och det var bara delar som som var bra.
Deras café gav vi dock högsta poäng, vi såg till att både äta och fika gott.
Utanför Tempelhof.

Inne i Tempelhof. Libby gör en klassiker - poserar framför kartan över sträckan.
Ibland bara måste man.
Att flanera i en ny stad - det är något alldeles speciellt med det.
Vi strosade genom Berlin, längs med Friedrichstrasse och passerade förstås Checkpoint Charlie. Där intill fanns en utomhusutställning om Berlinmuren och vi begrundade detta märkliga, sorgliga kapitel i Europas historia.
Det var inte mycket trafik tyckte vi men hallå - stan är ju avspärrad och strax kom vi till en gata och här kom i hög fart de som körde maratonsträckan på inlines. 
Djisus - där gick det undan. Vi slet ivrigt upp vår karta över sträckan och kunde konstatera att i morgon, när man är där - då är det inte långt kvar till mål....! Det peppande beskedet gjorde att vi kunde strosa vidare för att tillåta oss en snabb rekning vid målområdet också...
Brandenburger Tor - vi ses imorgon!
Här ska vi springa i morgon, målet ligger strax där borta...!


3 kommentarer:

pralinen sa...

Åh - spännande, ser fram emot rapport efter loppet. Håller tummarna för fint lopp.

Spader Madame sa...

Åh, jag gillade Berlin. Verkligen. Ha ett toppenlopp!

hallinbloggar sa...

Åh, så spännande allt låter! Stort lycka till!