tisdag 27 oktober 2009

Och vad har vi gjort idag?

Strosade bort mot Jardin des Tuileries, stralande sol och skont vader. Denna maktiga park dar man INTE far ga pa graset ar forsedd med grona stolar som star utspridda har och dar. Bara att sla sig ned, flytta garna stolen till onskad plats. Det gjorde vi. Vi drog ihop stolar vid en liten damm dar man kunde pa avstand se ett litet cafe dar servitorerna gjorde en enastaende jobb att serva alla gaster. Har at vi vara medhavda baguetter. (Gardagens kop av fardiga mackor foll inte val ut, de baguetterna var skittrakiga for att tala ren svenska). Dar satt vi i solen och bara kopplade av, tittade pa folk som passerade och filosoferade over den franska mentaliteten, kulturskatterna och folks skona installning till att bara sla sig ned nar andan faller pa.
Nar vi trottnat pa att koppla av vandrade vi vidare och tog metron till ett militarmuseum, kollade ocksa in Napoleons gravplats i Eglise du Dome.
Nagon Salon de the har vi inte lokaliserat annu. Basta pizzerian har vi dock hittat, den ligger precis har i narheten av vart kvarter.

Och har ar Napoleons alldeles egna sarkofag i porfyr

Inga kommentarer: