tisdag 18 juni 2013

Jobba på, räkna ner

De här sommarlovsmornarna innan man själv har semester - de är lite speciella.
När barnen var dagissmå kändes det alltid lite småkämpigt att dra iväg med de små ungtrollen. Vilket var en rätt irrationell tanke eftersom barnen hade ju inte ont av att vara på dagis bara för att skolbarn hade sommarlov. Dessutom hade de sköna dagar med utomhuslek medan en annan jobbade på och räknade ned till semestern.
Sedan blev det en tid med kombinationen frita och sommarlov. Ja, det var egentligen tuffare. Då var det så uppenbart att det var sommarlov men ungtrollen fick lov att gå till skolan ändå. Men återigen; dagarna fylldes av lek och jag och Mannen försökte få till det så att det inte blev allt för många veckor mellan skolavslutning och semesterstart.

Och när äldsta plötsligt skulle klara sig själv! Det var en utmaning för mamman. Plötsligt var det slut med både dagis och frita och lilla stora skulle själv greja mat och inte få för långtråkigt hemma. Komma ihåg att låsa dörren och ta hand om sig själv. Pirrigt! Lärorikt!
Syrrorna växte ikapp och så hade man plötsligt ett helt gäng sommarlovslediga som skulle komma överens där hemma medan man jobbade på och räknade ned till semestern - utmaning!
(- Mamma får vi ta en glass? Ja. - Mamma, N tog två!!! Åkej, ta en till ni andra också... nu måste mamma jobba.... - Mamma, får vi köra vattenspridaren? Vänta, tills jag kom... - Mamma, vi fick i gång den... mer hem skulle jag säga.... som telefonen kunde gå varm vissa dagar.)

Ack ja, vilket ger att idag har minsta lilla det så lyxigt så. Det är nästan alltid någon syrra som underhåller/fixar/tar hand om/är sällskap om henne så hon har sannerligen guldsitsen bland kidsen.

Sommarlovsmorgon innebär att man som vuxen bara ser till att få upp sig själv ur slafen och dricker sitt kaffe före jobbet. En nog så krävande uppgift nu när man jobbar på och räknar ned till semestern.

Inga kommentarer: